Parade in de paleistuin

Parade in de paleistuin

Leerlingen maken in de voorbereidende les kennis met de tuin van Paleis Het Loo en leren hoe bezoekers zich daar gedroegen, zoals hun houding en de manier van groeten. In de tuin van Paleis Het Loo gaan zij zelf ook zo ‘paraderen’. Tevens ervaren zij zintuiglijk hoe de koning en koningin met hun tuin konden pronken. In de afrondende les maken de leerlingen op basis van dit bezoek een tableau vivant.

DOEL VAN DE LES

  • Leerlingen maken kennis met een 17e -eeuwse tuin.
  • Leerlingen ervaren hoe belangrijk de tuin was voor het hofleven.
  • Leerlingen ontdekken hoe de tuin werd gebruikt om te pronken.
  • Leerlingen leren over etiquetteregels toen en nu.

Ervaring van een leerkracht

'De leerlingen van groep 5 vonden de fonteinen, de mensen uit die tijd (het samen lopen en wuiven) en de lijnen in de tuin het mooist. Eigenlijk gaven ze steeds aan dat ze ‘alles’ heel mooi vonden.’

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van dit lesprogramma met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen.

Deze les sluit aan bij de (IPC)  thema’s andere plaatsen, een ander leven , de verhalen die mensen vertellen, het  hofleven, de tuin, pronken, etiquette en de 17e eeuw.

IN DE PALEISTUIN

De leerlingen brengen onder begeleiding van een museumdocent een bezoek aan de paleistuin. Zij ervaren aan de hand van doe- en inlevingsopdrachten hoe de tuin door zowel bezoekers als de koning werd gebruikt om te pronken. Leerlingen zullen bijvoorbeeld gaan ruiken aan exotische bloemen, luisteren naar de ‘muziek’ die het water in de fontein voortbrengt en paraderen als echte 17e-eeuwse bezoekers.

Parade in de paleistuin_Educatie_Paleis Het Loo_IMG_7204 (2)
BuitenGewoon Bloeiend_Paleistuinen Paleis Het Loo_IMG_8050
IMG_7238

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055 - 577 24 00.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur90 minuten
Periodeapril t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Lees meer over de route naar het paleis.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn €50,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren en begeleiding door de museumdocent.

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop