online in de klas!

Het paleis op reis

Op 15 april 2022 opent Paleis Het Loo weer zijn deuren. Tot die tijd gaat het 'Paleis op Reis’! Onze enthousiaste en deskundige museumdocenten verzorgen in de klas een museumles over Paleis Het Loo, met de mooiste verhalen, bijzondere materialen en afwisselende werkvormen. Ieder lesprogramma heeft een voorbereidende en afrondende les die je in de klas zelf kunt uitvoeren met lesmateriaal dat je van Paleis Het Loo krijgt.

Alle Paleis op Reis lessen zijn ook online mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

vertelvoorstelling CODA

Groep 1 & 2

Prins Willem Danst
Een interactieve vertelvoorstelling voor kleuters. Over de wereld van Paleis Het Loo en hondje Willem Waf; een hond die koninklijk kan dansen!
Lees meer
Loo 052

Groep 3 t/m 5

Wonen in een paleis
Hoe werd er gewoond in een paleis? De museumdocent vertelt bijzondere verhalen aan de hand van meegenomen koninklijke voorwerpen.
Lees meer
Willem van Oranje

Groep 6 t/m 8

Nederland & Oranje
Leerlingen maken op een speelse manier kennis met de rijke geschiedenis van de Oranjes & Paleis Het Loo. Lees meer
Paleis Het Loo. (Foto Rob Voss – www.robvoss.nl)

Maatwerk

Heb je zelf een idee voor een les bij jou in de klas, passend bij andere thema's? Of heb je interesse in een museumles in de klas voor kleuters? We denken heel graag met je mee! Neem gerust contact met ons op via reserveringen@paleishetloo.nl
Rob Voss Foto LOO 6

Groep 6 t/m 8

Het Pronkpaleis
Wie heeft geprobeerd iets uit het paleis te ontvreemden? Met een spannend mysteriespel ontdekken leerlingen meer over het 17e-eeuwse hofleven op Paleis Het Loo. Momenteel niet mogelijk. Lees meer
Tickets Webshop