De koning en de kunstenaar

De koning en de kunstenaar

Leerlingen onderzoeken verhalen over de 17e-eeuwse tuin, de hedendaagse sculpturen en hoe deze thema’s hun eigen leven raken. Dit onderzoek vormt de basis voor een filosofisch gesprek.

Doel van de les

  • Kennismaken met een koninklijke paleistuin in de de 17e eeuw.
  • Verschillen ontdekken tussen toen en nu en nadenken over ‘earthly worries’ en de toekomst.
  • Oefenen om met een filosofische inslag naar kunst te kijken.
  • Samenwerken en discussiëren met klasgenoten.
  • Leren respecteren van kunstvoorwerpen.

MUSEUMLES IN DE KLAS

De koning en de kunstenaar is een lesprogramma dat de kinderen meeneemt op reis door de 17e-eeuwse tuinen van Paleis Het Loo, waarin ze nieuwe werken (‘The Garden of Earthly Worries ) en oude kunstelementen (17e-eeuwse paleistuin) onderzoeken en een vertaalslag maken naar hun eigen toekomst.

Een lesprogramma dat geschiedenis, kunst en filosofie verbindt.

Het lesprogramma bestaat uit een voorbereidende les op school gegeven door een museumdocent van Paleis Het Loo, een museumles in de paleistuinen en een afrondende les die je zelf met je klas kunt uitvoeren.

Op school

Om de leerlingen op het museumbezoek voor te bereiden komt de museumdocent bij jou in de klas voor een voorbereidende les. In de docentenhandleiding vindt je informatie over het verloop van het hele programma.

Onderwijs op Paleis Het Loo | gratis tuinles

MUSEUMLES IN DE TUINEN

Na de voorbereiding op school waarin de leerlingen hebben ontdekt welk verhaal koning-stadhouder Willem III aan de bezoekers van zijn tuin wilde vertellen en wat de beelden van Libeskind aan dit verhaal toevoegen, gaan de leerlingen aan de slag met een filosofisch vraagstuk rondom het thema ‘paradijs’. Onder begeleiding van een museumdocent bezoeken de leerlingen het dak en de tuinen van Paleis Het Loo en sluiten het bezoek af met een filosofisch gesprek.

Koning en de Kunstenaar – onderwijs Paleis Het Loo_FotoMX-41
Koning en de Kunstenaar – onderwijs Paleis Het Loo_FotoMX-13
Koning en de Kunstenaar – onderwijs Paleis Het Loo_FotoMX-32

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055 - 577 24 00.

Doelgroepgroep 6 t/m 8
Duur

 

Periode

60 minuten op school

90 minuten in de tuinen

april t/m september

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 85,00. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent(en)van de voorbereidende les in de klas en de museumles in de paleistuin, exclusief kilometervergoeding van 0,28 cent per kilometer.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop