Junior-conservator stallen

Junior-conservator stallen

De leerlingen gaan aan de slag als Junior-conservator bij de stallen van Paleis Het Loo! Met een grote plattegrond gaan ze aan het werk op zeer speciale plekken in en om de stallen. Ze leren onderzoeken als een echte conservator en selecteren zo de mooiste topstukken voor een route door de stallen voor de jeugd.

Doel van de les

  • Leerlingen maken kennis met de functie ‘conservator’ en leren wat dit beroep inhoudt.
  • Leerlingen leren over de band tussen de Oranjes en de Veluwe.
  • Leerlingen leren over ontwikkelingen en trends in het vervoer van de Koninklijke Familie.
  • Leerlingen hebben respect voor cultureel erfgoed en kunstuitingen.
  • Leerlingen leren onderzoeken en samenwerken.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis te verwerken in een creatief eindproduct.

Ervaring van een leerkracht

'De kinderen waren zeer enthousiast aan het werk. Ze vonden het heerlijk om zelf aan het werk te kunnen gaan met verrekijkers, linialen, teken- en meetopdrachten. Met veel plezier vertelden de kinderen over hun topstukken in de stallen.'

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het lesprogramma ‘Junior-conservator stallen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen.

Deze les sluit aan bij de (IPC) thema’s het museum, de conservatoren en de stallen.

BIJ DE STALLEN

In de voorbereidende les op school ontdekken leerlingen hoe een Junior-conservator aan het werk gaat met objecten. Samen solliciteert de klas vervolgens naar de functie van Junior-conservator stallen.

Tijdens de museumles werkt de klas in kleine groepjes aan drie thema’s: Auto’s & Architectuur, Vrije tijd & Veluwe en Rijkdom & Rijtuigen. Van elk thema selecteren de leerlingen hun topstuk. De topstukkenroute wordt in twee groepjes getest.

IMG_6850
IMG_6841
IMG_6815

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055-577 24 00.

Doelgroepgroep 6 t/m 8
Duur90 minuten
Periodeapril t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Lees meer over de route naar het paleis.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn €50,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren en begeleiding door de museumdocent.

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop