dieren bij het paleis

Dieren bij het paleis

In dit lesprogramma staat het prentenboek ‘Prins Willem & het koninklijke feest’ centraal. Het prentenboekverhaal gaat over het hondje Willem Waf. Willem is niet zomaar een hond; hij is een hond die koninklijk kan dansen!

Op een dag krijgt prins Willem een uitnodiging van prinses Helga voor het koninklijke feest. Willem vraagt al zijn dierenvrienden mee, maar o nee … wat blijkt .. het paleis wordt verbouwd! Wat nu? Zou het Willem lukken om samen met zijn vrienden en de leerlingen alsnog een groot feest te geven?

Doel van de les

  • Leerlingen maken interactief en via diverse speelse werkvormen kennis met geschiedenis, het vorstenhuis en de hofcultuur. 
  • Leerlingen weten dat er echt koningen en koninginnen op Paleis Het Loo gewoond hebben en kunnen daar iets over vertellen.
  • Leerlingen zijn enthousiast geworden voor het bezoeken van een museum.

Ervaring van een leerkracht

“Het grote prentenboek heeft heel mooie kijkplaten. De rust en het inspelen op de doelgroep door de museumdocenten, de kosten van het bezoek en wat er allemaal bij het pakket zit inbegrepen is allemaal erg goed en positief.”

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van dit lesprogramma met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen.

Deze les sluit aan bij de (IPC) thema's dieren, vriendschap, feest, koning en koningin, het paleis en dans.

IN DE STALLEN & PALEISTUIN

De museumdocenten hebben het prentenboek ‘Prins Willem & het koninklijke feest’ bij zich en laten aan de hand van dit verhaal je klas in twee groepen kennis maken met Paleis Het Loo. De museumdocent vertelt het prentenboekverhaal levendig en nodigt de leerlingen uit tot activiteiten. Tijdens de route door de stallen en de paleistuin wijst de museumdocent regelmatig op koninklijke aspecten die de leerlingen zien en ervaren. Zo wordt het bezoek aan de koninklijke omgeving nog duidelijker.

willem waf_onderwijs_Paleis Het Loo-site
IMG_0569

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055 - 577 24 00.

Doelgroepgroep 1 en 2
Duur60 minuten
Periodeapril t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Lees meer over de route naar het paleis.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn €35,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren en begeleiding door de museumdocent.

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop