Tuin van de Koning

De tuin van de Koning

In dit lesprogramma gaan leerlingen op ontdekking in de tuinen van Paleis Het Loo. De paleistuinen zien er natuurlijk koninklijk uit met indrukwekkende fonteinen en beelden als ook kleurrijke bloemen en planten. Op een interactieve manier leren leerlingen over wat er groeit en bloeit in de tuin van de koning en gaan ook zelf aan de slag om te helpen de tuin er piekfijn uit te laten zien.

Doel van de les

  • Leerlingen maken op actieve wijze kennis met de tuinen van Paleis Het Loo.
  • Leerlingen verrijken hun woordenschat.
  • Leerlingen worden enthousiast over het bezoeken van een museum.

Ervaring van een leerkracht

“In geen jaren zo’n leuke activiteit meegemaakt. Onderwijs op maat, heel geschikt voor kleuters, grote betrokkenheid.”

Op school

Bij dit programma is een voorbereidende les ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden. Bekijk de docentenhandleiding van dit educatieve programma met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen.

De lessen in deze maand sluit aan bij de (IPC)  thema’s herfst, bloemen en planten en de tuin.

IN DE PALEISTUIN

De museumdocent neemt de kinderen mee op ontdekkingsreis door de tuinen van Paleis Het Loo. Al kijkend, ruikend, proevend en voelend leren de kinderen waarom de tuin van de koning er zo mooi uitziet. Ook mogen zij helpen om de tuin mooi te maken, zoals plantjes water geven en onkruid wieden. In het kinderatelier ontmoeten de kinderen tuinvrouw Roos, die samen met de kinderen aan de slag gaat met het maken van zaadbommetjes om thuis of op school een stukje koninklijke tuin te maken.

Tuin van de Koning_kleuterprogramma op Paleis Het Loo-2
Tuin van de Koning_kleuterprogramma op Paleis Het Loo
_Waterpartij in Tuinen Paleis Het Loo, foto Hesmerg

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055-5772400.

Doelgroepgroep 1 t/m 3
Duur60 minuten
Periodeseptember

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Lees meer over de route naar het paleis.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn €35,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren en begeleiding door de museumdocent.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop