workshop Erfgoed

Workshop Erfgoed

Wat is erfgoed en hoe kun je dit toepassen in de klas? Dit ontdekt je in de workshop Erfgoed voor leerkrachten en ICC-ers! De workshop kan zowel op school als op Paleis Het Loo worden gevolgd en duurt, afhankelijk van je wensen, 60 tot 120 minuten.

Doel van de les

  • Kennismaken met erfgoed en alledaagse voorbeelden
  • Praktische handvatten krijgen om erfgoed toe te passen
  • Ontdekken dat leerlingen door erfgoedonderwijs beter aarden in hun omgeving
  • Het verschil leren tussen immaterieel en materieel erfgoed
  • Stappenplan om direct met erfgoed in het onderwijs aan de slag te gaan
Open paleis _ educatie op Paleis Het Loo_FotoMX-73

Workshop inhoud

Wat is erfgoed? Tijdens de workshop leren de deelnemers dit aan de hand van voorwerpen. Wist je dat een oer-Hollands kerstliedje immaterieel erfgoed is en valt onder gedeeld erfgoed?

Wat is de meerwaarde van erfgoed in het onderwijs? Erfgoedonderwijs is iets anders dan geschiedenis. Niet alleen is erfgoed op bijna alle vakken toe te passen, erfgoedonderwijs doet ook een beroep op verschillende vaardigheden van leerlingen. Wat hebben leerlingen aan erfgoedonderwijs? Deelnemers gaan in groepjes aan de slag met deze vraag.

de toepassing

‘Wij doen niets aan erfgoed op school, omdat het bezoeken ervan veel tijd en geld kost’

Hoe kun je erfgoed toepassen in de klas? Het hoeft niet prijzig te zijn en kan, vooral in combinatie met andere vakken, met weinig extra tijd worden gedaan. In dit onderdeel laten we voorbeelden van laagdrempelige erfgoedlessen zien. Vervolgens gaan  deelnemers aan de slag met de mogelijkheden voor erfgoed in hun klas.

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Komen we bij je op school, of wil je graag op bezoek komen bij Paleis Het Loo? Voor welke collega’s wil je deze workshop inzetten? Paleis Het Loo is op maandag gesloten, maar museumdocenten komen op maandagen graag bij jou op school.

Doelgroepleerkrachten basisonderwijs
Duur60-120 minuten
(afhankelijk van uw wensen)
Periodeapril t/m september

 

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn op aanvraag.

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma of wil je reserveren? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00 of stuur en mail naar info@paleishetloo.nl

Tickets Webshop