met & voor docenten

Docenten

Paleis Het Loo werkt graag samen met én voor leerkrachten! We vinden het belangrijk dat onze museumdocenten direct contact hebben met de docent, zodat ons aanbod nog beter aansluit op het onderwijs. Zo organiseren wij bijvoorbeeld inspiratie workshops over erfgoedactiviteiten. Ook zijn we na een museumles benieuwd naar je feedback om de lesprogramma’s te optimaliseren!

Onderwijs op maat

Paleis Het Loo biedt lesprogramma’s aan voor primair, voortgezet- & beroepsonderwijs. De programma’s sluiten aan bij de kerndoelen en eindtermen van het onderwijs. Ook zijn er rondleidingen voor onder andere speciaal onderwijs, cursisten van een inburgeringscursus, buitenlandse groepen. Onze museumdocenten begeleiden alle programma’s met aandacht en plezier!

Paleisreis-Netwerk

Het Paleisreis-Netwerk is ons zeer gewaardeerde testpanel! Samen met docenten kunnen wij zo onze lessen optimaliseren. Om hen te bedanken voor hun evaluaties ontvangen zij regelmatig leuke voordelen. Heb je interesse om ons netwerk te versterken? Neem dan contact op via info@paleishetloo.nl

FotoMX-70

Workshop erfgoed

Wat is erfgoed? Wat is de meerwaarde ervan en hoe is erfgoed toe te passen in de klas? Onze museumdocenten geven een workshop bij jou op school of op Paleis Het Loo.
Lees meer
FotoMX-49

Open paleis

Tijdens ons Open Paleis laten wij zien hoe het is om met een groep leerlingen Paleis Het Loo te bezoeken. Je kunt een museumles testen en je krijgt een kijkje achter de schermen!
Lees meer
Rob Voss Fotografie

praktische informatie

Wil je meer praktische informatie over onze lesprogramma's en methodes? We hebben alles voor je op een rijtje gezet en contact opnemen kan altijd!
Lees meer

BuitenGewoon Open

In verband met de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo zijn we in de jaren 2018-2021 BuitenGewoon Open. De tuinen en stallencomplex zijn in de maanden april tot en met september open voor schoolklassen. Voor elk onderwijstype (primair, voortgezet en beroepsonderwijs) bieden we aparte lesprogramma’s aan. Deze lessen vormen een volwaardige ervaring. Daarnaast bieden we mogelijkheden om onze museumdocenten naar je toe te laten komen, het 'Paleis op Reis’. Het gaat om nieuwe lessen, die speciaal ontwikkeld zijn voor onze museumdocent in de klas. Kijk voor meer informatie op de pagina’s voor primair en voortgezet onderwijs.

Tickets Webshop