met & voor

met & voor docenten

Docenten

De afdeling Educatie van Paleis Het Loo werkt graag samen met én voor leerkrachten! We vinden het belangrijk dat onze museumdocenten direct contact hebben met de docent, zodat ons aanbod nog beter aansluit op het onderwijs. Zo organiseren wij bijvoorbeeld inspiratie workshops over erfgoedactiviteiten. Ook zijn we na een museumles benieuwd naar uw feedback om de lesprogramma’s te optimaliseren!

Onderwijs op maat

Paleis Het Loo biedt lesprogramma’s aan voor primair, voortgezet- & beroepsonderwijs. De programma’s sluiten aan bij de kerndoelen en eindtermen van het onderwijs. Ook zijn er educatieve rondleidingen voor onder andere speciaal onderwijs, cursisten van een inburgeringscursus, buitenlandse groepen. Onze museumdocenten begeleiden alle programma’s met aandacht en plezier!

Paleisreis-Netwerk

Dankzij het ‘Paleisreis-Netwerk’ kunnen wij lesprogramma’s laten testen door docenten en samen verder optimaliseren. Het netwerk is onmisbaar voor ons en daarom ontvangen zij regelmatig speciale voordelen in ruil voor een evaluatie. Wij zijn altijd op zoek naar versterking van ons ‘Paleisreis-Netwerk’. Neem contact op voor meer informatie: educatie@paleishetloo.nl.

Workshop erfgoed

Workshop erfgoed

Wat is erfgoed? Wat is de meerwaarde ervan en hoe is erfgoed toe te passen in de klas? Onze museumdocenten geven een workshop bij u op school of op Paleis Het Loo.
Lees meer
Open paleis

Open paleis

Tijdens ons Open Paleis laten wij zien hoe het is om met een groep leerlingen Paleis Het Loo te bezoeken. U kunt een museumles testen en krijgt een kijkje achter de schermen!
Lees meer
praktische informatie

praktische informatie

Wilt u meer praktische informatie over onze lesprogramma's en methodes? We hebben alles voor u op een rijtje gezet en contact opnemen kan altijd!
Lees meer

BuitenGewoon Open

In verband met de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo zijn we in de jaren 2018-2021 BuitenGewoon Open. De tuinen en stallencomplex zijn in de maanden april tot en met september open voor schoolklassen. Voor elk onderwijstype (primair, voortgezet en beroepsonderwijs) bieden we aparte lesprogramma’s aan. Deze lessen vormen een volwaardige ervaring. Daarnaast bieden we mogelijkheden om onze museumdocenten naar u toe te laten komen, ‘Het paleis op reis’. Het gaat om nieuwe lessen, die speciaal ontwikkeld zijn voor onze museumdocent in de klas. Kijk voor meer informatie op de pagina’s voor primair en voortgezet onderwijs.

Tickets Webshop