Rondleiding

Rondleiding voor mbo & hbo

Vandaag geopend Vandaag geopend

HBO / MBO RONDLEIDING

Tijdens een algemene rondleiding en veel interactie met de museumdocenten, krijgen studenten een bijzondere kijk op de vaderlandse geschiedenis vanuit het perspectief van Paleis Het Loo. Het paleis werd in de 17e eeuw gebouwd en heeft in 300 jaar bewoningsgeschiedenis veel meegemaakt! Van de 17e-eeuwse Franse hofcultuur en het bewerken van de tuin tot een Engelse Landschapstuin in de tijd van Napoleon tot aan de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Waarom staat het paleis eigenlijk op deze plek, midden op de Veluwe? Bekijk de interieurs van de koninklijk bewoners van dit paleis.

Doel van de les

  • Maak op een interactieve manier kennis met het paleis en haar bewoners.
  • Ontdek de vaderlandse geschiedenis vanuit het perspectief van Paleis Het Loo.
  • Wandel door 300 jaar vaderlandse geschiedenis.
  • Bekijk de interieurs en hoor de verhalen over de koninklijke bewoners.
  • Ontdek de relatie van het paleis tot de Veluwe

Ervaring van een student

‘Over de rondleiding in Paleis het Loo was ik het meest enthousiast! Ik heb veel geleerd over de geschiedenis van de bewoners van het paleis. Daarnaast ben ik ook nog veel interessante en leuke feiten te weten gekomen. Deze zal ik niet meer snel vergeten!’

Een student van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Buitenlandse studenten
Dit programma is zeer geschikt voor schoolgroepen vanuit het buitenland, of tijdens een uitwisselingstraject en kan ook in het Engels worden verzorgd.

BEZOEK AAN HET PALEIS

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw groep opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loopt u met de museumdocent(en) naar het paleis. In onze Educatieruimte wordt de voorkennis van de leerlingen/studenten geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. De studenten krijgen in het paleis een interactieve rondleiding en sluiten het bezoek af in de Educatieruimte.

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroep

hbo/ mbo en
buitenlandse studenten

Duur

60 - 90 minuten

Periode

gehele jaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 studenten zijn de kosten vanaf € 50,- (afhankelijk van de duur van het programma). Dit bedrag is inclusief entree voor studenten en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop