leraren

leraren in opleiding

Vandaag geopend Vandaag geopend

Leraren in opleiding

Docentenopleidingen zijn van harte welkom bij Paleis Het Loo voor een kijkje achter de schermen van onze Afdeling Educatie. Onze jonge afdeling ontwikkelt complete lesprogramma’s in aansluiting op primair, voorgezet én beroepsonderwijs. Wij werken met jonge professionals en brengen de 300 jaar koninklijke geschiedenis op een vlotte met een interactieve didactiek tot leven!

Doel van de les

  • Studenten maken kennis met de Afdeling Educatie van Paleis Het Loo.
  • Studenten ontmoeten onze museumdocenten.
  • Studenten beleven een lesprogramma naar keuze.
  • Studenten onderzoeken en analyseren het gekozen programma en educatief materiaal.
  • Studenten passen de geleerde theorie vanuit de schoolbanken toe op de praktische museumeducatie van Paleis Het Loo.
  • Studenten werken samen aan een onderzoeksresultaat in verslag of presentatie.

Ervaring van een docent

"De rondleidingen op maat waren goed toegespitst op onze groep. we hebben er echt van genoten. De aansluiting met de studenten werkte bijzonder goed.", aldus een docent van de Hogeschool Amsterdam

Op school

Dit lesprogramma wordt op maat afgestemd. In overleg met de docent wordt een lesprogramma of doelgroep vastgesteld, een vraagstelling of onderzoeksopdracht voor de studenten en verdere randvoorwaarden van het programma.

IN HET PALEIS

Een museumdocent neemt de studenten mee in de beleving van een programma. Vanuit de Educatieruimte start een lesprogramma naar keuze, die de studenten gaan analyseren. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de museumdocent en er is ruimte voor gesprek naar aanleiding van de opgedane ervaringen. Denk mee in onze educatieve aanpak!

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroep

docentenopleidingen hbo/wo

Duur

90 - 120 minuten

Periode

gehele jaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 studenten zijn de kosten vanaf € 50,- (afhankelijk van de duur van het programma). Dit bedrag is inclusief entree voor studenten en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop