Paleis vol bloemen

MBO BLOEMOPLEIDING – NIVEAU 3 & 4

De studenten maken in de voorbereidende les kennis met de werkwijze van de Bloemenkamer van Paleis Het Loo en met één stuk uit de collectie van het paleis, waarin bloemen zo herkenbaar zijn en centraal staan. Ter voorbereiding op het daadwerkelijke paleisbe­zoek gaan de studenten aan de slag met een groepsonderzoek. Door het uitvoeren van dit groepsonderzoek ontstaat er een vragenlijst met dingen die ze graag over bloemen in het paleis zouden willen weten. Onder begeleiding van een museumdocent bezoeken de studenten het paleis en de Bloemenkamer.

Doel van de les

  • Studenten ontdekken waarom bloemen zo belangrijk waren voor het paleis.
  • Studenten leren hoe het modebeeld door de eeuwen heen veranderde.
  • Studenten doen inspiratie op voor een eigen te schikken boeket.
  • Studenten leren dat hun toekomstige beroep al eeuwenoud is.
  • Studenten ontdekken de relatie tussen hun vak, het paleis, de tuinen en de geschie­denis.
  • Studenten leren welke kosten er verbonden zijn aan verse bloemen in het paleis.
  • Studenten ontdekken hoeveel mankracht en tijd er nodig is voor de bloemen in en om het paleis.

Ervaring van een leerkracht

“Het is voor onze studenten heel erg leerzaam om informatie niet alleen uit boeken te halen maar vooral om te zien hoe het in het echt gaat. Dit blijft bij en leeft. Ze vonden het heel erg leuk en hebben naar mijn idee ook een beter beeld van de werkelijke werkzaamheden van een bloemist in het paleis.”, aldus een docent.

Op school

De lesprogramma’s kennen een voorbereidende les in de klas, een museumles bij Paleis Het Loo en een afrondende les in de klas met suggesties voor de docent.

 

IN HET PALEIS

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw klas opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loopt u met de museumdocent(en) naar het paleis. In onze Educatieruimte wordt de voorkennis van de studenten geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. De studenten worden door een museumdocent meegenomen naar het paleis en de Bloemenkamer, waar zij een rondleiding krijgen en de gelegenheid krijgen om vragen te stellen. Het bezoek wordt afgesloten in de Educatieruimte.

header – Tuinen _ Paleis Het Loo

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroep

MBO bloemopleidingen

niveau 3 & 4

Duur

60 - 90 minuten

Periode

april  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten vanaf € 35,- (afhankelijk van de duur van het programma). Dit bedrag is inclusief entree voor studenten en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop