Koninklijk Groen

KONINKLIJK GROEN – MBO NIVEAU 3 en 4

Dit lesprogramma laat leerlingen en studenten kennis maken met een 17e–eeuwse baroktuin. Leerlingen en studenten leren de belangrijkste kenmerken van een baroktuin, ontdekken de tuinen van Het Loo en ontwerpen ten slotte hun eigen baroktuin.

Dit lesprogramma is bedoeld voor studenten MBO 3-4 Groene Ruimte. ‘Koninklijk Groen’ sluit aan bij het basisdeel: Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/ inrichting en onderhoud/ beheer natuur, grond en water van het kwalificatiedossier Groene Ruimte en specifiek bij de profieldelen 4 (vakbekwaam hovenier) en 7 (opzichter/uitvoerder groene ruimte).

DOEL VAN DE LES

  • Leerlingen/studenten leren dat hun toekomstig vak al eeuwenoud is.
  • Leerlingen/studenten ontdekken de relatie tussen hun vak, het paleis, de tuinen en de geschiedenis.
  • Leerlingen/studenten leren de belangrijkste kenmerken van een baroktuin en kunnen die herkennen in de tuinen van Paleis Het Loo.
  • Leerlingen/studenten kunnen zelf een tuin ontwerpen in de stijl van de barok.
  • Leerlingen/studenten kunnen een ontwerptekening op schaal maken.
  • Leerlingen/studenten kunnen symbolen en een legenda toepassen in hun tuinontwerp.
  • Leerlingen/studenten werken aan presentatievaardigheden.
  • Leerlingen/studenten samenwerken

ERVARING VAN EEN LEERKRACHT

'Het is voor onze leerlingen heel erg leerzaam om informatie niet alleen uit boeken te halen maar vooral om te zien hoe het in het echt gaat. Dit blijft bij en leeft. Ze vonden het heel erg leuk.'

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, om het museumbezoek voor te bereiden en af te ronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het lesprogramma ‘Koninklijk Groen: baroktuin ontdekken en ontwerpen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten.

IN DE PALEISTUIN

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. Je wordt met je klas opgehaald bij het Entreegebouw en gezamenlijk lopen we naar het paleis. De museumdocent verzorgt een introductie in de tuinen waarbij ingegaan wordt op zowel de barokstijl als het eigentijdse onderhoud van de tuinen. Vervolgens gaan de studenten in kleine groepjes aan de slag met een ontwerpopdracht (zie voor meer informatie de docentenhandleiding).

Extra: kijkje achter de schermen
Je kunt het bezoek verlengen van 90 naar 120 minuten. In het extra halfuur krijgen de leerlingen/ studenten onder andere een uniek kijkje achter de schermen bij de Pompenkelder en de Bloemenkamer.

onderwijs_Koninklijk Groen_ VMBO_tuin_werkzaamheden_tuindienst_6506046253
BuitenGewoon Bloeiend_ tuin_Zomer_Paleis Het Loo5_LR

ALGEMENE INFORMATIE

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055-577 24 00.

DoelgroepMBO groenopleidingenniveau 3 & 4
Duur90 - 120 minuten
Periodeapril  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

KOSTEN

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn € 50,- /  € 65,-, afhankelijk van de duur van het programma. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop