bij u

bij u in de klas!

Het paleis op reis

In de periode van de vernieuwing en verbouwing (2018-2021) is het paleis gesloten. Daarom gaat ‘Het paleis op reis’ van oktober tot en met maart! We verzorgen dan in uw klas een museumles over Paleis Het Loo. We komen met de mooiste verhalen, bijzondere materialen en afwisselende werkvormen.

Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les die u in de klas zelf kunt uitvoeren, met lesmateriaal dat door Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens de museumles in de klas wordt de groep begeleid door een enthousiaste en deskundige museumdocent.

Groep 3 t/m 5

Groep 3 t/m 5

Wonen in een paleis
Hoe werd er gewoond in een paleis? De museumdocent vertelt bijzondere verhalen aan de hand van meegenomen koninklijke voorwerpen.
Lees meer
Groep 6 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Het Pronkpaleis
Wie heeft geprobeerd iets uit het paleis te ontvreemden? Met een spannend mysteriespel ontdekken leerlingen meer over het 17e-eeuwse hofleven op Paleis Het Loo.
Lees meer
Groep 6 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Nederland & Oranje
Stadhouders, koning(inn)en en prinse(sse)n: leerlingen maken op een speelse manier kennis met de rijke geschiedenis van de Oranjes en Paleis Het Loo.
Lees meer
Maatwerk

Maatwerk

Heeft u een eigen idee voor een les bij u in de klas, passend bij andere thema's? Of heeft u interesse in een museumles in de klas voor kleuters? We denken heel graag met u mee! Neem gerust contact met ons op via educatie@paleishetloo.nl.
Tickets Webshop