tuinen

tuinen & stallen

Vandaag geopend: 10:00 - 17:00

Basisonderwijs

In de periode van de vernieuwing en verbouwing (2018-2021) is het paleis weliswaar gesloten, maar we gaan BuitenGewoon Open! Daarom ontvangen we leerlingen graag van april tot en met september voor één van onze nieuwe lesprogramma’s in de stallen en tuinen.

Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens het bezoek aan de stallen en de tuinen wordt de groep begeleid door enthousiaste en deskundige museumdocenten.

Groep 1 t/m 2

Groep 1 t/m 2

Dieren bij het paleis
Vier ook samen het koninklijk feest! Het interactieve prentenboek ‘Prins Willem & het koninklijke feest’ laat leerlingen op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met onze tuinen en stallen.
Lees meer
Groep 3 t/m 5

Groep 3 t/m 5

Parade in de paleistuin
Pracht en praal in de paleistuinen! Leerlingen ontdekken hoe de tuinen vroeger gebruikt werden om mee te pronken door de koning én de bezoekers.
Lees meer
Groep 3 t/m 5

Groep 3 t/m 5

Paardenkracht & Koetsenpracht
Stadhouders, koning(inn)en en prinse(sse)n: leerlingen maken op een speelse manier kennis met de rijke geschiedenis van de Oranjes en Paleis Het Loo.
Lees meer
Groep 6 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Pronktuin
Wie kom je tegen in de tuin van de koning? De tuinman en -architect, maar ook een hofdame of kunstenaar! Ga mee op reis in de paleistuin!
Lees meer
Groep 6 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Junior-conservator stallen
Steek de handen uit de mouwen en maak je eigen topstukken-route als junior-conservator!
Lees meer
Groep 6 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Op bezoek bij de koning
Speciaal voor leerlingen op kamp op de Veluwe: ontdek het koninklijke leven in de stallen & tuinen!
Lees meer
Tickets Webshop