leren in de tuinen

tuinprogramma's

In de periode van de vernieuwing en verbouwing (2018-2022) is het paleis weliswaar gesloten, maar we gaan ‘BuitenGewoon Open’! Daarom ontvangen we leerlingen graag van april tot en met september voor één van onze lesprogramma’s in de tuinen. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens het bezoek aan de tuinen wordt de groep begeleid door enthousiaste en deskundige museumdocenten.

Rob Voss Fotografie

CKV/KUNSTVAKKEN

De baroktuinen van Paleis Het Loo
In deze tuinopdracht ontdekken leerlingen de 17e-eeuwse pronkfunctie van de tuin. Ze kruipen in de huid van tuinontwerper en ontwerpen hun eigen 17e-eeuwse tuinparterre.
Rob Voss Fotografie

GESCHIEDENIS

De paleistuinen in de Gouden Eeuw
Op het gebied van hofcultuur volgde Koning-stadhouder Willem III de Franse mode op de voet. Hoe is dat terug te zien in deze tuin uit de Gouden Eeuw? Ook beschikbaar in het Engels.
Rob Voss Fotografie

KLASSIEKE VAKKEN

Tuinklassiekers
De tuinen van Paleis Het Loo staan boordevol klassieke elementen. Lukt het de leerlingen de juiste codes te maken door onderdelen van de ‘tuinklassiekers’ aan elkaar te koppelen?
onderwijs_Koninklijk Groen_ VMBO_tuin_werkzaamheden_tuindienst_6506046253

VMBO ONDERBOUW (ALG)

Koninklijk Groen - Leven & werken in een paleistuin
In een paleistuin speelde zich vroeger een deel van het hofleven af. Daarom moest de baroktuin er altijd piekfijn uit zien.  Wat moet er gedaan worden en is dat anders dan in een moderne tuin? Lees meer
onderwijs_koninklijk GRoen_onderhoud_tuin_werkzaamheden_tuindienst_foto_Fred_Roest_6506041270

VMBO ONDERBOUW (GROEN)

Koninklijk Groen - Onderhoud
Ieder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin?
Lees meer
Gouden hek detail, foto Hesmerg

Maatwerk

Heb je een ander idee voor een les bij jou in de klas? Een thema of project waaraan je een les zou willen koppelen? We denken heel graag met je mee! Neem gerust contact met ons op.
Tickets Webshop