scholeN

scholeN & Het Loo

SCHOLEN BLIJVEN WELKOM

Onze nieuwe lesprogramma’s vinden van april t/m september plaats in de stallen en tuinen. Buiten deze periode gaat het paleis op reis! We verzorgen dan in uw klas een museumles over Paleis Het Loo.

onderwijs in beeld

Onze lesprogramma's

Paleis Het Loo biedt lesprogramma's voor leerlingen en studenten van alle typen onderwijs. Elk lesprogramma kent een voorbereidende les in de klas met lesmateriaal van Paleis Het Loo. Aansluitend brengen de leerlingen een bezoek aan Paleis Het Loo waarbij de groep wordt begeleid door een museumdocent, óf er wordt een museumles in de klas gegeven door een museumdocent.

Zien we u op de NOT?

Van 22 tot en met 26 januari zijn wij aanwezig op de NOT beurs. We vertellen u daar graag meer over onze lesprogramma's in de tuinen en stallen, laten u ervaren hoe het is om het paleis bij u in de klas te ontvangen én geven drie presentaties over erfgoededucatie waarmee u meteen zelf in de klas aan de slag kunt! Zien we u in onze stand 02A055? Registreer hier voor gratis toegang tot de beurs.

Basisonderwijs

Basisonderwijs

Bekijk lesprogramma's
Zowel voor de onderbouw als de bovenbouw heeft Paleis Het Loo educatieve programma’s om de kinderen kennis te laten maken met het museum. Voor elk niveau zijn er passende onderwerpen.
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Bekijk lesprogramma's
Meer verdieping en afwisseling aanbrengen in een geschiedenis of CKV-les? Of de VMBO leerlingen vanuit een beroepsblik het paleis laten bekijken?
Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Educatieve programma's
'Hoe verzorgt Paleis Het Loo de lesprogramma’s voor leerlingen?'of 'Wat is de achtergrond van de paleistuinen?' Typische vragen die studenten van de PABO of groenopleidingen stellen. Deze lesprogramma’s geven antwoord op soortgelijke vragen.

Vragen?

Voor aanvullende informatie of advies op maat zijn wij bereikbaar via educatie@paleishetloo.nl, via twitter op @educatiehetloo of telefonisch op 055 – 577 24 65.

Tickets Webshop