Ondertussen op Het Loo

Ondertussen op Het Loo

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl het paleis gesloten is? Op deze pagina worden alle verhalen en video’s van #ondertussenopHetLoo verzameld. Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.

Plantencollectie Weikas - Paleis Het Loo

De plantencollectie in de Weikas

07 september 2021

De tuinen van Paleis Het Loo staan vol planten en bloemen die worden opgekweekt in de kassen. De Weikas staat vol stekjes voor de tuinen.
Zaadhuis video Renske

Het Zaadhuis

07 juli 2021

De tuinen van Paleis Het Loo staan vol planten en bloemen die worden opgekweekt in de kas. In het Zaadhuis worden de zaden bewaard.
waterkan anna paulowna

De waterkan van Anna Paulowna

16 maart 2021

Conservator Kristin vertelt over een waterkan die zou zijn geschonken door koningin Anna Paulowna aan haar lakei Emmanuel Reeser.
paul rem video hemelbed

Restauratie hemelbedtextiel

24 februari 2021

Conservator Paul Rem vertelt over de textielrestauratie van het hemelbed van koningin Mary, de eerste bewoner van Paleis Het Loo.
De Prinsenborden - Ondertussen op Het Loo

De Prinsenborden

15 februari 2021

Conservator Kristin Duysters vertelt over deze zeldzame serie Prinsenborden, gemaakt door aardewerkfabriek Rozenburg in Den Haag.
Ondertussen op Het Loo – Hanna Reigning Queens

Reigning Queens – The royal edition

30 januari 2021

Paleis Het Loo bezit een speciale editie van 'Reigning Queens' van Andy Warhol. Conservator Hanna Klarenbeek vertelt over deze royal edition.
paul restauratie bureau

Meubelrestauraties

21 januari 2021

Conservator Paul Rem vertelt over de restauratie van een bureau dat straks weer te zien is in de zitkamer van koningin Wilhelmina.
George penning Willem III

Penning Koning Willem III

13 januari 2021

Conservator George Sanders vertelt het verhaal van deze bijzondere penning die geslagen is naar aanleiding van het overlijden van Koning Willem lll.
Snoeien paleistuin

Groen vakmanschap

07 januari 2021

Conservator Renske Ek vertelt over het 'groene' vakmanschap van toen en nu in de tuinen van Paleis Het Loo.
Tickets Webshop