Het paleis vanuit de boventuin | Solliciteer bij Paleis Het Loo

Ondertussen op Het Loo

open

Open vanaf 1 juni 12:00 uur

De stallen en Paleistuinen zijn vanaf 1 juni weer open om te Ontspannen op royale afstand. Bestel tickets met timeslots in de ticketshop. Kom op de fiets of met de auto en ontlast het openbaar vervoer. Het paleis is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Ondertussen op Het Loo

Wat gebeurt er allemaal op Paleis Het Loo terwijl we zijn gesloten? Op deze pagina worden alle verhalen en video’s van #ondertussenopHetLoo verzameld. Bekijk hier de volledige playlist op Youtube.

robert taxus snoeien

Symmetrisch snoeien

19 mei 2020

De perfecte symmetrie maakt de barokke Paleistuinen zo bijzonder. Maar hoe krijgen onze tuinmedewerkers dit eigenlijk voor elkaar? Robert vertelt hoe je de taxus symmetrisch snoeit. 
video restauratieatelier

Het Restauratieatelier

14 mei 2020

De collectie wordt gerestaureerd of krijgt een opfrisbeurt, zodat jij als bezoeker straks het gevoel krijgt in de 17e eeuw te zijn beland. Conservator Paul Rem geeft een kijkje in het restauratieatelier. 
Paleis Het Loo, Hollandluchtfoto, Maarten van de Biezen_LR

De ideale locatie

13 mei 2020

Voor een zomerpaleis met een tuin vol fonteinen heb je veel water nodig. De locatie van Paleis Het Loo was perfect, vanwege de lage ligging tussen de heuvels. Conservator Renske Ek legt uit.
Uitrijden van de laatste kuipenwagen bij Paleis Het Loo: Alles uit de kas!

Citrusplanten in de kas

11 mei 2020

De Floriskas staat vol met citrusplanten. Robert (medewerker Tuindienst) vertelt over de Appeltjes van Oranje die eind mei weer in de Paleistuinen staan.
BuitenGewoon Bloeiend _ tuinen Paleis Het Loo_benedentuin_IMGP9390

Voorjaarsbeplanting

09 mei 2020

De tulpen, narcissen en keizerskronen staan volop in bloei! Conservator Renske Ek vertelt over de beplanting van de tuinen in de 17e eeuw.
hanna klarenbeek appeltjes van oranje

Appeltjes van Oranje

07 mei 2020

Conservator Hanna vertelt over de betekenis van de sinaasappel in schilderijen die we na de Vernieuwing & Verbouwing weer kunnen bewonderen.
frederik hendrik standbeeld

Bronzen standbeeld van Frederik Hendrik

03 mei 2020

Ook rondom het paleis is veel te ontdekken. Conservator Paul vertelt hoe het standbeeld van Frederik Hendrik van Oranje op het voorterrein van Paleis Het Loo terecht is gekomen.
zilveren huwerlijksgeschenk

Restauratie Zilveren Huwelijksgeschenk

02 mei 2020

Onze conservatoren zijn druk bezig met de herinrichting van het paleis en de ondergrondse uitbreiding. Dit is een mooie aanleiding om de collectie goed te bekijken en restauraties uit te voeren. Conservator Hanna vertelt over de restauratie van het 'Zilveren Huwelijksgeschenk' uit 1926.
De ijskelder – video Ondertussen op Het Loo

De IJskelder

26 april 2020

Als je van de stallen richting het paleis loopt, zie je een flinke heuvel liggen met daarvoor een huisje gedekt met riet. Conservator Paul vertelt over de functie van de ijskelder én zijn huidige bewoners.
Tickets Webshop