Paleis Het Loo On Tour

GESLOTEN

Paleis Het Loo is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing. 

Paleis Het Loo on Tour!

Tijdens de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo gaat een deel van de collectie On Tour! Een deel van de museumcollectie wordt elders getoond en is daarmee ook de komende jaren toegankelijk voor publiek.

uitgelicht-koning-te-rijks-rijksmuseum-on-tour

Rijksmuseum

Een aantal topstukken uit onze collectie is te zien in het Rijksmuseum. De collectiestukken dateren uit de periode van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en worden getoond in een zaal die geheel is gewijd aan deze eerste bewoners van Paleis Het Loo. Lees meer
Delfts blauw van Paleis Het Loo op Schiphol._16._kleinjpg

Schiphol

Een unieke samenwerking van Paleis Het Loo en Amsterdam Airport Schiphol. Op de E-pier van Schiphol hebben reizigers een onverwachte ontmoeting met twaalf Delfts blauwe vazen.
Lees meer
Collectie Paleis Het Loo Raad van State

Paleis Kneuterdijk

Tot aan zijn inhuldiging in 1840 bewoonde Willem II dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna. De bruiklenen bestaan o.a. uit portretten van Anna Paulowna door Nicolaas Pieneman en een portret van Willem II door J. Martin. Daarnaast zijn er portretten van Willem III, Emma en een portret van voormalig koningin Beatrix door Ans Markus te zien.
Paleis Het Loo on Tour naar de Cannenburch

Cannenburch

Kasteel Cannenburch biedt onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum.
Lees meer
uitgelicht_Onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch. Foto SIMK

Museum Bronbeek

In Museum Bronbeek zijn topstukken te zien uit de collectie van het Museum van de Kanselarij. De presentatie van ruim 100 stukken bevat unieke objecten.
Lees meer
Gedekte_tafels_kamer_Willem_I_2014_FOMElsevierStokmans_VN24

Hotel de Keizerskroon

In de hal van Bilderberg Hotel De Keizerskroon is het porseleinen servies van Koning Willem I te zien, afkomstig uit de collectie van Paleis Het Loo.
Lees meer
Tickets Webshop