Willem & Mary zijn terug

donderdag 24 mei 2018

Willem en Mary terug op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo neemt op vrijdag 25 mei twee beelden in ontvangst van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary Stuart II, de grondleggers en eerste bewoners van het paleis. De bronzen standbeelden zijn gemaakt door beeldhouwer Eric Claus in opdracht van de Stichting Koninklijk Apeldoorn.

Eric Claus (1936, Broek in Waterland) geniet onder meer bekendheid door zijn gebeeldhouwde portretten van Willem van Oranje en Koning Willem-Alexander in het gebouw van de Raad van State. De beelden van Willem en Mary worden onthuld door Commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje en burgemeester drs. J.C.G.M. Berends en worden overgedragen aan directeur Michel van Maarseveen van Paleis Het Loo. Ze krijgen een plaats in het entreegebouw van het museum en zijn ook tijdens de vernieuwing en verbouwing van het paleis voor het publiek te zien.

Koninklijk Apeldoorn

De overdracht van de beelden maakt deel uit van het project ‘William & Mary 2017’, van de Stichting Koninklijk Apeldoorn, met als doel de rol van beide vorsten in de ontwikkeling van de parlementaire democratie in West-Europa bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Willem en Mary terug op Paleis Het Loo-52
Tickets Webshop