tuinboek traditie & vakmanschap

vrijdag 06 april 2018

Op dinsdag 24 april overhandigt directeur Michel van Maarseveen de eerste boeken aan de bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en Herman van der Mars, oud tuinbaas van Paleis Het Loo.

nieuw tuinboek

Het boek ‘Tuinen van Paleis Het Loo. Traditie en vakmanschap’ geeft een kleurrijk overzicht van de paleistuinen door de eeuwen heen en een indruk van het werk dat nodig is om de tuinen te onderhouden. In het boek komen de aanleg en veranderingen, de bijzondere bloemen, waterwerken en tuinbeelden aan de orde. Ook geven de auteurs een kijkje achter de schermen: het onderhoud door de seizoenen heen en de mensen die in de tuin werken krijgen uitgebreid aandacht. Het kleurrijk geïllustreerde boek, met foto’s die speciaal voor deze uitgave zijn gemaakt, is een aanrader voor zowel de tuinliefhebber als de geïnteresseerde in de geschiedenis van het paleis.

Coverfoto Tuinboek _ tuinen Paleis Het Loo Foto Hans Clauzing
Tuinboek_ Boventuin, met de roze Cleome spinosa, Amaranthus cruentus ´Hot Biscuit´ en Nicotiana sylvestris
Boventuin Paleistuin Het Loo

Foto's voor tuinboek: Hans Clauzing

‘Tuinen van Paleis Het Loo. Traditie en vakmanschap’, door Karlien Dijkstra, Renske Ek en Willem Zieleman. Met fotografie door Hans Clauzing. 136 pagina’s, gebonden, 24 x 28 cm, 228 illustraties in kleur en 10 in zwart-wit, Nederlands met een Engelse samenvatting en tweetalige fotobijschriften, ISBN 9789462621732, verkoopprijs €23,20. Het boek is verkrijgbaar in de Museumshop en de webshop van Paleis het Loo en in de boekhandel.

Tickets Webshop