topstukken in Bronbeek

maandag 14 mei 2018

Paleis Het Loo bezoekt Museum Bronbeek

In Museum Bronbeek zijn vanaf 23 mei a.s. topstukken te zien uit de collectie van het Museum van de Kanselarij. De presentatie van ruim 100 stukken bevat een aantal unieke objecten, uiteenlopend van een gouden penning op het Ontzet van Leiden en een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane tot de onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch. Daarnaast worden geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse ridderorden en onderscheidingen geëxposeerd.

 

 

Koning Willem III

Museum Bronbeek wijdt aansluitend een aparte vitrine aan Koning Willem III, de stichter van het ‘Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek’. De presentatie is te zien tot medio 2021.

Paleis Het Loo on Tour

De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing een deel van de collectie op verschillende plaatsen in Nederland aan nationaal en internationaal publiek tonen. De verzameling van De Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is als bruikleen ondergebracht bij Paleis Het Loo.

klein – Gouden penning op het Ontzet van Leiden. Foto SIMK
Museum Bronbeek, Hoofdgebouw. Foto Museum Bronbeek
Miniatuur-onderscheidingen laatste groothertog van Toscane. Foto SIMK
Tickets Webshop