Start

Start tuinseizoen

Vanwege schoolvakantie geopend Vanwege schoolvakantie open

BuitenGewoon Open

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open. De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.

vrijdag 01 juni 2018

Start tuinseizoen

Op vrijdag 1 juni start op Paleis Het Loo het tuinseizoen. Alle zomerse kuipplanten en tuinvazen hebben hun plek weer gevonden.

In de tijd van Koning Willem III werden in het voorjaar alle oranjerieplanten in kuipen en potten naar de tuin gereden met een kuipenwagen. De laatste rit met de wagen luidde ook het nieuwe tuinseizoen in, wat gevierd werd met een feest voor alle tuinlieden. De kuipenwagen wordt traditiegetrouw op Paleis Het Loo nog altijd gebruikt voor het uitrijden van de laatste kuipplant.

 

Delfts blauw

De Delfts blauwe tuinvazen zijn ook weer te zien. Enige tijd terug is tijdens graafwerkzaamheden bij Paleis Het Loo een Delfts blauwe scherf van een 17e-eeuwse tuinvaas gevonden. De scherf is afkomstig van een tuinvaas waarvan het model en de decoratie nog niet eerder bekend waren.

Tickets Webshop