rondleidingen Paleis Kneuterdijk

BuitenGewoon Open

De stallen en tuinen zijn BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

dinsdag 16 april 2019

Collectie On Tour

Tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in de vertrekken van voormalig Paleis Kneuterdijk, zeventien schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van Paleis Het Loo. De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief om tijdens de vernieuwing en verbouwing bijzondere deelcollecties op verschillende plaatsen in Nederland aan (inter)nationaal publiek te tonen.

Paleis Kneuterdijk

De werken van Paleis Het Loo hebben betrekking op de Oranjes in de 19e en 20e eeuw en hun relatie met Den Haag als hofstad. Het voormalig Paleis Kneuterdijk werd in 1816 aangekocht door koning Willem I, die het schonk aan zijn zoon, de latere koning Willem II. Tot aan zijn inhuldiging in 1840 bewoonde Willem II dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna. Onder de bruiklenen vallen onder meer portretten van Anna Paulowna door Nicolaas Pieneman en een portret van Willem II door J. Martin. Daarnaast zijn er portretten van Willem III, Emma en een portret van voormalig koningin Beatrix door Ans Markus te zien.

Collectie Paleis Het Loo Raad van State

Rondleidingen

Op vrijdag 14 en 28 juni 2019 worden er rondleidingen gegeven langs deze kunstwerken in de Raad van State in Den Haag. Deze bijzondere rondleidingen zijn van 11.00 tot 13.00 uur en de kosten zijn € 7,50 per persoon. Uitsluitend op reservering.

Rondleidingen Paleis Kneuterdijk

On Tour

Tickets Webshop