Nederlandse Gebarentaal

maandag 09 december 2019

Met tolk Nederlandse Gebarentaal

Van 7 december t/m 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot Winterpaleis Het Loo. Er is een schaatsbaan en een expositie over vorstelijk gedekte tafels. De bezoeker krijgt in deze theatrale expositie ook een kijkje in onder meer de keuken, linnenkamer en de bloemenkamer. Op dinsdag 17 december worden de rondleiding en de Theatertour vanaf 13.00 uur getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Rondleiding & Theatertour

Conservator Kristin Duysters en textielrestaurator Hans Schuite geven een rondleiding over de gedekte tafels. Hans Schuite vertelt in NGT over het wassen, persen en vouwen van het linnengoed in het verleden op Paleis Het Loo. Ook vertelt hij meer over zijn specialisme: het vouwen van servetten. Er is een tolk aanwezig om het verhaal van Kristin Duysters te tolken in NGT.

In de Theatertour vertellen linnenmeid Jet en koksjongen Victor over het werk achter de schermen: over wassen, spoelen mangelen en eindeloos was opvouwen. Over kaviaar, aardbeien en suikerwerk. En over de bloedhete keuken en de strenge chef-kok. De Theatertour wordt getolkt in NGT.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 17 december
Rondleiding van 45-60 minuten: 14.00 uur (16.00 uur ovb)
Theatertour van 30 minuten: 13.00 en 15.00 uur
Startpunt: ingang expositie
Deelname is gratis; er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Tolk Gebarentaal: Sebastiaan Boogaard

Workshop servet vouwen

Op  donderdag 19 december (13.30 - 16.00 uur) geeft Hans Schuite een workshop servet vouwen (€ 14,00 per persoon). Hans geeft de workshop in Nederlandse Gebarentaal, er is een tolk aanwezig.

Tickets Webshop