Goed Geld Gala 2017

woensdag 21 februari 2018

Recordopbrengst voor Paleis Het Loo

Paleis Het Loo heeft tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij €1.186.365,- mogen ontvangen. Paleis Het Loo wordt sinds 2008 financieel gesteund door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Jaarlijks ontvangt Paleis Het Loo een donatie. In 2017 bedraagt deze €300.000,- en met het zogeheten ‘geoormerkt werven’ heeft Paleis Het Loo zelf €886.365,- gegenereerd!

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, heeft haar bijdrage aan museum Paleis Het Loo verlengd met 5 jaar. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Paleis Het Loo een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor museale aankopen en het verbeteren van de publieksinformatie.

Geoormerkt meespelen
Via de BankGiro Loterij kunt u speciaal meespelen voor een bepaald museum, zo ook Paleis Het Loo. De helft van uw maandelijkse inleg gaat dan direct naar dit museum, waardoor zij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen. Dit wordt geoormerkt meespelen genoemd. Als u geoormerkt meespeelt voor een museum bent u supporter van dat museum. En dat levert natuurlijk allerlei voordelen op; zo wordt u af en toe uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding of arrangement.

Tickets Webshop