Entreegebouw Paleis Het Loo

vernieuwing bezoekersparkeerplaats

donderdag 17 december 2020

Bezoekersparkeerplaats gesloten vanaf 6 januari

De bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo is in de periode vanaf 6 januari tot en met 2 mei volledig afgesloten voor fietsers, wandelaars en auto’s. Vanaf 6 januari wordt begonnen met de eerste fase van de vernieuwing van de parkeerplaats.

Vernieuwing parkeerplaats

In deze vergunningsvrije fase wordt het huidige asfalt vervangen en het bestaande parkeerterrein opnieuw ingedeeld. In de tweede fase vindt de uitbreiding van het parkeerterrein plaats met de aanleg van drie zogenaamde bosparkeerkamers. Deze uitbreiding is nodig om na heropening van Paleis Het Loo over voldoende parkeercapaciteit voor onze bezoekers te beschikken en daarmee parkeeroverlast in de wijken rondom het paleis te voorkomen. In het bestemmingsplan is bepaald dat Paleis Het Loo de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen dient te realiseren met het oog op de verwachte toename aan bezoekers.

Parkeren Paleis Het Loo

Parkeren Paleispark

Het Paleispark is tot en met zondag 2 mei 2021 gewoon bereikbaar via de parkeerplaats Bosloo ter hoogte van de kruising Pijnboomlaan/Amersfoortseweg. Parkeren op die parkeerplaats is gratis. Hier kan ook een entreekaart worden gekocht voor het Paleispark.

Fietsers en wandelaars

Bezoekers van het Paleispark die al in het bezit zijn van een wandelkaart en lopend, met de fiets of het openbaar vervoer komen, kunnen ter hoogte van de Naald via de geasfalteerde beukenlaan het Paleispark bereiken. Bij het Stallencomplex van Paleis Het Loo zijn voldoende voorzieningen om fietsen te stallen.

route per 5 januari

Vanaf 3 mei 2021 is de bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo weer voor iedereen bereikbaar.

Tickets Webshop