Paleis Het Loo bezoekt kasteel Cannenburch

donderdag 08 februari 2018

Paleis Het Loo bezoekt kasteel Cannenburch

Tijdens de vernieuwing en verbouwing van museum Paleis Het Loo biedt kasteel Cannenburch vanaf 1 april onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum. De Oranje-souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en veelal nooit eerder getoond.

Kasteel Cannenburch heeft in het verleden ook regelmatig de koninklijke bewoners van Paleis Het Loo mogen verwelkomen. In een speciale presentatie in het Bouwhuis van kasteel Cannenburch wordt een aantal bezoeken uitgelicht.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is te zien op kasteel Cannenburch van
1 april t/m 31 oktober, dinsdag tot en met zondag van 12.00 - 17.00 uur.

BuitenGewoon Open

Ook al is het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege de vernieuwing en verbouwing gesloten, van 2 april t/m 29 september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden allerlei publieksevenementen georganiseerd. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op 'oud en nieuw'.

Herdenkingsbord ter gelegenheid van het zilveren huwelijksjubileum van koning Willem III en koningin Sophie, 1884. Een van de eerste uitingen van de later massaproductie Oranje-souvenirs. Bestem-LR
Grote zilveren beker uit 1658 met vijf gegraveerde portretten van prinses van Oranje (zilversmid onbekend, typisch voorbeeld van een kostbaar Oranje-souvenir uit de Gouden Eeuw, Eerste Stadhoud
Cannenburch-kasteel-zijaanzicht met gracht – Geldersch Landschap & Kasteelen
Tickets Webshop