raad van Toezicht

maandag 31 augustus 2020

ROBERT SWAAK NIEUW LID RAAD VAN TOEZICHT

Per 1 september 2020 treedt de heer Robert Swaak toe als lid van de Raad van Toezicht van Paleis Het Loo. De heer Swaak volgt de heer Marc van Gelder op die per genoemde datum aftreedt wegens het verstrijken van de statutaire zittingstermijn. Het betreft de invulling van het profiel van een lid van de Raad van Toezicht met een bedrijfskundige achtergrond en een groot netwerk in het bedrijfsleven.

ABN Robert Swaak

VERNIEUWING

Paleis Het Loo werkt aan de grootscheepse Vernieuwing & Verbouwing die in 2022 wordt afgerond. De bezoeker wacht een warm welkom in een nieuwe ondergrondse uitbreiding. Bij het vernieuwde paleis past een divers samengestelde Raad van Toezicht waarbij de verscheidenheid aan kennis en vakkundigheid van de leden elkaar goed aanvullen. Paleis Het Loo heeft gebruik gemaakt van een wervingsbureau om ook kandidaten buiten het eigen netwerk te bereiken.

"Ik ben zeer verheugd dat Robert toetreedt tot de Raad van Toezicht van Paleis Het Loo. Met zijn competenties, bestuurlijke achtergrond en groot netwerk is hij een waardevol lid in onze Raad en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."
— Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht Paleis Het Loo

Robert Swaak

Robert Swaak (59) is CEO van ABN AMRO Bank N.V. Eerder vervulde hij bij PricewaterhouseCoopers (PwC) diverse functies. Hij was daar CFO, COO, CHRO en voorzitter Raad van Bestuur van PwC Nederland en Global Vice Chairman bij PwC International. Robert Swaak is een ervaren bestuurder die in de afgelopen 30 jaar een brede expertise heeft opgebouwd in het bedrijfsleven, onder andere in de financiële sector. Daarnaast heeft hij succesvol leiding en sturing gegeven aan strategische projecten en innovaties. Naast zijn werk voor ABN AMRO is Robert Swaak lid van Raad van Toezicht van de Stichting Nationale Opera en Ballet.

“Paleis Het Loo is een prachtig onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. Met de grootscheepse verbouwing die nu plaatsvindt, wordt het museum nog aantrekkelijker voor bezoekers. Ik ben dan ook zeer vereerd om toe te mogen treden tot de Raad van Toezicht.”
- Robert Swaak

Tickets Webshop