Nederlandse Gebarentaal

Voor iedereen

Paleis Het Loo is een plek voor iedereen. Dit seizoen worden diverse activiteiten getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het is niet nodig om te reserveren voor de tolk, een entreeticket is voldoende.

NGT_Nederlandse Gebarentolk op Paleis Het Loo_WELKOM

Vertelpodia

Laatste zaterdag van de maand
Er wordt getolkt in Nederlandse Gebarentaal bij de vertelpodia in de tuinen en bij de stallen. Met leuke weetjes en mooie verhalen. Nog op 25 september.

Hier gaat het om

"Geweldige dag gehad gister bij Paleis Het Loo. Ik kon even mama voor de meiden zijn, i.p.v. tolken voor mijn man!"

Sebastiaan

Prinsen & Prinsessendagen

Drie donderdagen
In augustus 2021 werden de voorstellingen tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen getolkt in Nederlandse Gebarentaal.

Alle video’s ondertiteld

We hebben een reeks video’s gemaakt. Ze zijn allemaal ondertiteld. Met allerlei leuke informatie over het paleis, de stallen en de tuinen. Maar ook over de bewoners van het paleis. Abonneer je op ons Youtubekanaal.

Hans Schuite

Hans Schuite

Hans Schuite is textielrestaurator bij Paleis Het Loo. Hans is doof en werkt al jaren samen met Sebastiaan Boogaard, die vaak tolkt voor Paleis Het Loo. Zij investeren veel tijd in het toegankelijker maken (en houden) van Paleis Het Loo voor doven en slechthorenden.

Getolkt

Onderstaande evenementen zijn getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige activiteiten.

Zonnebloem paleis tuinen

Tuinweekend

In het Tuinweekend werden op zaterdag 5 september 2020 de verhalen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Het thema van de tuinverhalen was Planten van Herinnering; de hele dag werden in de tuin verhalen verteld over planten die herinneringen en nostalgie oproepen.

Zomer 2020

Shows getolkt
In 2020 zijn de shows tijdens een aantal Prinsen- & Prinsessendagen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Ook dit jaar zijn er drie donderdagen dat er een tolk aanwezig is.
Tickets Webshop