restauratie projecten

Restauratieprojecten

Voor de herinrichting van de historische vertrekken en de nieuwe tentoonstellingsruimtes moet een groot aantal schilderijen en interieurstukken worden gerestaureerd om deze vanaf heropening weer in volle glorie te kunnen tonen aan het publiek. Ondanks dat het museum financieel gezond is en een fors deel van de kosten van restauraties uit eigen middelen betaalt, is het beschikbare budget niet toereikend om alle noodzakelijke restauratieprojecten te kunnen realiseren. Paleis Het Loo doet daarom een beroep op fondsen, sponsors en particulieren om een bijdrage te leveren aan het behoud van de unieke collectie. Onderstaand de meest urgente restauratieprojecten van schilderijen en interieurstukken van Paleis Het Loo, waarvoor extra financiële steun nodig is.

Wil je ons helpen deze restauraties mogelijk te maken? Neem voor meer informatie contact op met Annemarie Dalenoord, a.dalenoord@paleishetloo.nl

Speelkamer koningin Wilhelmina

Speelkamer Prinses Wilhelmina

kostenraming € 13.500
De speelkamer wordt voorzien van een nieuw behang. Op basis van oude replicarollen heeft VOF Papierrestaurator het patroon gedigitaliseerd en kleurproeven gedaan, om zo tot een bijna identieke nieuwe replica te komen.
Zit-slaapkamer van Juliana op Paleis Het Loo

Zit/Slaapkamer Prinses Juliana

deelprojecten vanaf € 8.525
Op de wanden wordt deels origineel, deels replicabehang aangebracht. Het plafond zal gereinigd worden door Veldman&Veltman, restauratie- en decoratieschilders. De oorspronkelijke kleuren komen zo weer terug.
Grote Zaal Paleis Het Loo. Foto Paleis Het Loo (groot)

Bovendeurstukken Grote Zaal

kostenraming € 5.000 per stuk
Het synthetische vernis van vorige restauraties wordt vervangen door een stabiele variant. Zo blijven de schilderingen in de Grote Zaal, de ontvangstkamer van Koning-Stadhouder Willem III, voor de toekomst behouden.
Porseleinen kroonluchter

Porseleinen Kroonluchter

kostenraming € 15.000, voor 100% gefinancierd
De door Könichliche Porzellan Manufaktur gefabriceerde kroonluchter van Willem V en Wilhelmina van Pruisen heeft geleden onder de tijd. De bloemen en figuren worden schoongemaakt, gerestaureerd en waar nodig aangevuld.
porseleinen vazen

Twee porseleinen vazen

kostenraming € 3.750 per vaas, voor 100 % gefinancierd
De vazen staan symbool voor de hofcultuur van Willem V en Wilhelmina van Pruisen. In de nieuwe opstelling van het paleis worden ze getoond. Eerst nog een tijdrovende restauratieklus met al die bloemen en bloemkelkjes. Ontbrekende delen worden daarbij aangevuld.
zitkamer Ac

Zitkamer Koningin Wilhelmina

kostenraming € 36.000
Bij de huidige renovatie wordt de salon van Koningin Wilhelmina weer in de oorspronkelijke ruimte op de hoofdverdieping terug gebracht.
Emma 1 luik dicht 001

Blauwe Salon van Koningin Emma

deelprojecten vanaf € 5.000
De Blauwe Salon keert geheel terug op de oorspronkelijke locatie in het paleis. Een fraaier voorbeeld van die zeldzame ‘Victoriaanse’ salons in ons land is niet denkbaar!
Kamer Willem1 met extra stoelen 22032018

Groot Kabinet van Koning Willem I

deelprojecten vanaf € 8.000
De werkkamer van de eerste Oranje-koning wordt opnieuw ingericht, zodat het vanaf 2021 voor de bezoeker duidelijk wordt hoe de koning aan het werk was.
Bankje Stallenlaan

Bankjes Stallenlaan

per bankje gedurende 3 jaar € 2.500
Met de renovatie van de oude bomenlanen krijgen ook de bankjes een opknapbeurt. De nieuwe bomen zijn inmiddels aangeplant langs de Stallenlaan. De bankjes volgen binnenkort.
Tickets Webshop