collectiE

collectiE

Paleis Het Loo is gesloten
closed

Paleis Het Loo is gesloten

Vanaf 30 maart zijn we BuitenGewoon Open. De tuinen, stallen en restaurants zijn dan geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019.

Sluiten

De collectie van museum Paleis Het Loo

In het museum ontdekt u de wereld van de Oranjes tijdens de afgelopen eeuwen. Het hoofdgebouw van het paleis, Corps de Logis, is het startpunt van deze reis door de tijd. 

De collectie van Paleis Het Loo beschikt over zowel eigen collectie als over bruiklenen van o.a.: de Koninklijke Verzamelingen, de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau, de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden en uit particulier bezit. Een groot aantal aanwinsten is mogelijk gemaakt door de Stichting ’t Konings Loo, de Vereniging Rembrandt en particulieren. De verzameling telt ca. 160.000 voorwerpen en bestaat uit diverse deelcollecties: schilderijen, sculpturen, meubelen, kunstnijverheid, textiel en kostuums, tekeningen, prenten en foto’s, orden en onderscheidingen, boeken en rijtuigen. Daarnaast beheert Paleis Het Loo een deel van de Nationale Plantencollectie.

Online collectie

De collectie van Paleis Het Loo is gedeeltelijk digitaal beschikbaar via websites van partners:

Modemuze

Modemuze is een samenwerking van het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo, het Gemeentemuseum, het Centraal Museum en het Fries Museum. Dit online platform brengt de mode- en kostuumcollectie van Nederlandse musea samen en maakt deze toegankelijk.
Meer informatie zie modemuze.nl

Koninklijke verzamelingen

Uit het bezit van de Koninklijk Verzamelingen zijn langdurige bruiklenen te zien in Paleis Het Loo. De Koninklijk Verzamelingen ondersteunt Paleis Het Loo bij de voorbereiding van tentoonstellingen en publicaties. Meer informatie:
www.koninklijkeverzamelingen.nl.

Bruikleenverzoeken

Paleis Het Loo werkt graag mee aan het uitlenen van collectiestukken. Meer informatie over het aanvragen en de tijdelijke bruikleenstop

Museum van de Kanselarij

Het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is gevestigd op de bovenverdieping van de Oostvleugel van Paleis Het Loo (niet toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking) en is geopend vanaf 13.00 uur. Het museum bezit een van de grootste verzamelingen ridderorden en onderscheidingen ter wereld. De Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden werft fondsen om de verzameling uit te breiden en geeft sinds 1961 de door haar verworven objecten in bruikleen aan het Museum van de Kanselarij.

Webshop