Paleis Het Loo | Lente & Paleis Het Loo

Lente & Paleis Het Loo

In elk seizoen is er van alles te zien en doen op Paleis Het Loo. De tuinen stelen de show dit voorjaar, maar daarnaast is er in de lente nog veel meer te doen op Paleis Het Loo. Voor jong en oud!

Museum Paleis Het Loo heeft de officiële status van ‘botanische tuin’ verkregen, een beloning voor decennia lang vakmanschap. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de 17e eeuw de basis werd gelegd door de eerste bewoners van het paleis, Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary Stuart. Hiertoe behoren onder meer de Citrus collectie met sinaasappelbomen van meer dan 300 jaar oud, historische fruitrassen en oranjerieplanten. 

Op 23 mei start het tuinseizoen op Paleis Het Loo en zijn de kuipplanten en de Delfts blauwe tuinvazen weer te zien. De 45 vazen, vorig jaar vervaardigd naar 17e-eeuws voorbeeld, zijn gevuld met exotische planten en vormen echte blikvangers in de barokke paleistuinen. In het tuinseizoen worden ook de tuintours en botanische tours weer aangeboden.

Chapeaux!

Oranje-wandeling

Vanaf 23 maart is op museum
Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht.

Data: 23 maart t/m 27 augustus

 

Gala-glasberline

Ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum van H.K.H. Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven op 10 januari 2017 is hun trouwkoets te zien. In de stallen is speciale aandacht voor drie bijzondere rijtuigen van het type galaberline. Samen vertellen deze rijtuigen een verhaal over koninklijk ceremonieel vertoon.

Data: t/m 4 juni 2017

 

Aanwinsten

De collectie van museum Paleis Het Loo is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Een selectie van deze objecten wordt gepresenteerd in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo. Uniek is de nachtjapon uit circa 1895, gedragen door Koningin Wilhelmina.

Data: t/m 7 januari 2018

Oranje-wandeling Paleispark zomer IMG_4575Vanaf 1 april is de Oranje-wandeling weer open. Via het einde van de barokke tuinen volgt u een wandelroute door een deel van het achterliggende paleispark langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Data: 1 april t/m 31 oktober

 

Paleisreis in de meivakantie

In het Paleisreis-atelier ontdekken kinderen wat de koninklijke tuinmannen en -vrouwen vroeger deden én nu allemaal doen om de paleistuinen te onderhouden. En ze gaan ook zelf aan de slag! Meedoen aan de Paleisreis is gratis, kinderen hebben alleen een
geldig entreeticket nodig.

Data: 22 t/m 30 april

 

Dakdagen

Op woensdag, zaterdag en zondag in de meivakantie, van 22 tot en met 30 april, kunt u bij Paleis Het Loo het dak op voor een weids uitzicht over de omgeving.

Data: 22 t/m 30 april
(woe, za, zo)

 

PALEIS HET LOO NU OFFICIEEL EEN BOTANISCHE TUIN

Museum Paleis Het Loo heeft de officiële status van ‘botanische tuin’ verkregen, een beloning voor decennia lang vakmanschap. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de 17e eeuw de basis werd gelegd door de eerste bewoners van het paleis, Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary II. Hiertoe behoren onder meer de Citrus collectie met sinaasappelbomen van meer dan 300 jaar oud, historische fruitrassen en oranjerieplanten.

 

 

 

  • Dakdagen
    Paleisreis
    Theehuis
Dakdagen
in de meivakantie
foto vergroten
Paleisreis
in de meivakantie
foto vergroten
Theehuis
tijdens de Oranje-wandeling
foto vergroten