Donny Tijssen Depotbeheerder

donny’s depotverhaleN

Donny’s Depotverhalen

In ons depot in Lelystad is de afdeling Collectiemanagement druk aan de slag met de voorbereidingen op de verhuizing van de collectie naar het Collectiecentrum Nederland (CC NL). Onze Depotbeheerder Donny Tijssen komt regelmatig opvallende objecten tegen. Dit varieert van prachtige serviezen tot hilarische souvenirs, van potten en pannen tot prachtige voorwerpen die een bijzonder verhaal vertellen.

Fotolijst banjo 2

Fotolijst

05 juni 2019

Van alle fotolijsten in onze collectie is deze wel het meest bijzonder. Het heeft de vorm van een banjo op ware grootte. Lees meer in dit Depotverhaal!
bijzettafel salon Koningin Emma

Bijzettafel

24 april 2019

Deze bijzettafel, afkomstig uit de salon van Koningin Emma in Paleis Noordeinde, laat zien dat de natuur in paleizen meer en meer gewaardeerd werd.
Uitgelichte-afbeelding-bierpul

Bierpul

07 maart 2019

Liefde, muziek en een biertje, in mijn ogen een heerlijke combinatie. In deze lekker grote bierpul komt dit alles tezamen. Deze pul is een herinnering aan een reis van de familie zelf, wat het een bijzonder object maakt.
uitgelicht-invalidenstoel

Invalidenstoel

06 februari 2019

Deze rolstoel werd op Paleis Het Loo gebruikt om gasten die slecht ter been waren naar vertrekken te brengen.
Depotverhalen Toverlantaarn

Toverlantaarn

10 januari 2019

De toverlantaarn, de voorloper van de diaprojector, was leerzaam speelgoed. Op Paleis Het Loo werden voorstellingen gegeven met de toverlantaarn.
Tickets Webshop