Paleis Het Loo | Docenten en leerkrachten

Docenten en leerkrachten

De afdeling Educatie van Paleis Het Loo werkt graag samen met en voor leerkrachten! We vinden het belangrijk dat onze museumdocenten direct contact hebben met de docent, zodat ons aanbod nog beter aansluit op het onderwijs. Zo organiseren wij bijvoorbeeld inspiratie workshops over erfgoedactiviteiten. Ook zijn we na een museumles benieuwd naar uw terugkoppeling om de lesprogramma’s te optimaliseren!

ONDERWIJS OP MAAT

DOCENTEN DENKEN MEE: PALEISREIS NETWERK

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_9603Paleis Het Loo biedt lesprogramma’s aan voor primair, voortgezet- & beroepsonderwijs. De programma’s sluiten aan bij de kerndoelen en eindtermen van het onderwijs.

Ook zijn er educatieve rondleidingen voor onder andere speciaal onderwijs, cursisten van een inburgeringscursus, buitenlandse groepen. Onze museumdocenten begeleiden alle programma’s met aandacht en plezier!

Dankzij het ‘Paleisreis Netwerk’ kunnen wij lesprogramma’s laten testen door docenten en samen verder optimaliseren. Het netwerk is onmisbaar voor ons en daarom ontvangen zij regelmatig speciale voordelen in ruil voor een evaluatie. Wij zijn altijd op zoek naar versterking van ons ‘Paleisreis-Netwerk’.

Neem contact op voor meer informatie: educatie@paleishetloo.nl.

WORKSHOP ERFGOED-EDUCATIE

OPEN PALEIS VOOR HET ONDERWIJS

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_5163Wat is erfgoed? Wat is de meerwaarde van erfgoed in het onderwijs en hoe is erfgoed toe te passen in de klas? Onze museumdocenten verzorgen een workshop met concrete voorbeelden bij u op school of op Paleis Het Loo.

Lees meer over de workshop Erfgoed

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_5178Jaarlijks is er een Open Paleis voor docenten en leerkrachten. Wij laten u graag ervaren hoe het is om met een groep leerlingen Paleis Het Loo te bezoeken. Van het testen van een museumles tot een kijkje achter de schermen van Paleis Het Loo.

Lees meer over Open Paleis

Paleis Het Loo ‘ANDERS OPEN’

In verband met de Renovatie & Uitbreiding van Paleis Het Loo zijn we in de jaren 2018-2020 ‘Anders Open’. De tuinen en stallencomplex zijn in de maanden april tot en met september open voor schoolklassen. Voor elk onderwijstype (primair, voortgezet en beroepsonderwijs) bieden we aparte lesprogramma’s aan. Deze lessen vormen een volwaardige ervaring. Daarnaast bieden we mogelijkheden om onze museumdocenten naar u toe te laten komen, ‘Museumdocent in de klas’. Het gaat om nieuwe lessen, die we speciaal ontwikkelen voor onze museumdocent in de klas. De onderwerpen variëren van koninklijke etiquette tot de Gouden Eeuw en van de Oranje-geschiedenis tot een masterclass barok-boeketten maken.