Paleis Het Loo | Dagje uit met kinderen

Dagje uit met kinderen

Ook voor kinderen is Paleis Het Loo een heerlijke bestemming voor een dagje uit. Met een spannende audiotour en diverse speurtochten vermaken ze zich kostelijk in deze historische omgeving. Om ze alvast in de stemming te laten komen, zijn er leuke kleurplaten voor thuis!

Kidsproof

Paleis Het Loo is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot kidsproof museum! De Museuminspecteurs gaven Paleis Het Loo een gemiddeld rapportcijfer van 8,5. Daar zijn we heel blij mee!

 

Audiotour

audiotourEr is een audiotour speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Het paleisspook ‘Willem Nul’ vertelt de geschiedenis van Paleis Het Loo. Achtergrondgeluiden maken het verhaal extra spannend. De audiotour duurt circa 60 tot 90 minuten. Kosten: € 3,00 p.p.

 

Speelpaleis Het Loo

uitgelicht_nieuws-speelpaleisEven heerlijk klimmen en klauteren in een echt paleis? Ook dat kan in Apeldoorn bij het ‘Speelpaleis Het Loo’. Het speelpaleis is te vinden naast de Prins Hendrik Garage aan het Stallenplein.

 

 Eten & drinken

high tea voor kinderen_2_2015In de restaurants van Paleis Het Loo is er ook voldoende keuze voor kinderen. Er worden leuke kindergerechten geserveerd en ook is er een high tea voor kinderen.

Kinder-atelier

Kinderen zijn dagelijks welkom in het Kinder-atelier in de stallen op Paleis Het Loo. Hier komen ze van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect. En het leuke is: ze kunnen zelf meehelpen.

 

Museuminspecteurs

Vind jij het leuk om musea te bezoeken en te laten weten wat je ervan vindt? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen als Museuminspecteurs. Leuk om te doen en je kunt er nog mooie prijzen mee winnen ook.

Bekijk de pagina over ‘Museuminspecteur’ voor meer informatie en doe mee!

 

Speuren met koninklijke honden

Beeldmerk hondenspeurtochtenDe paleishonden Cricket, Antoinette en Hector nemen kinderen mee door het paleis, de Stallen en de tuinen. De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa en bij de garderobe in het paleis. Meer informatie over de speurtochten

 

Kleurplaten

Onderaan deze pagina vind je een aantal koninklijke kleurplaten. Om ze groter te bekijken, klik je op het plaatje. Wil je ze printen? Sluit dan de vergroting en klik dan op de pagina zelf op het printer icoontje in de hoek links bovenin de miniatuur (kleine plaatje). Als je de printerinstelling dan op pagina ‘liggend’ zet, past hij er mooi op!

 

Ervaring van een ander gezin

“Zowel wijzelf als de kinderen hebben erg genoten in Paleis Het Loo. Paleis Het Loo is dan ook zeker Kidsproof en leuk voor het hele gezin!” Lees hier wat de familie Wilgenburg vond van hun bezoek Paleis Het Loo!

  • Zomermiddag in de tuin van Paleis Het Loo
Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten
Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten
Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten
Zomermiddag in de tuin van Paleis Het Loo
Foto Corné Bastiaansen Fotografie
foto vergroten