Narcis Vincent Sion

woensdag 01 april 2020

Lente

De lente is begonnen! Op Paleis Het Loo klinkt een uitbundig gezang van vogels, struiken vertonen voorzichtig het eerste lentegroen en de vroege bloeiers laten zich zien. Het wilde speenkruid bloeit en er zijn al overal trompetteren narcissen in de tuin.

Lente op Paleis Het Loo - Colonnades

Narcis Vincent Sion

Een opvallende narcis in de Koningstuin is de Narcis ‘Vincent Sion’ uit 1620. Een ras van 400 jaar oud. Deze narcis is voor het eerst beschreven door de Vlaming ‘Vincent Sion’ die de narcis ook zijn naam gaf. Het is nog steeds één van de beste dubbele narcissen, in een interessante combinatie van geel en groen. De Vincent Sion wordt nog steeds gekweekt, tegenwoordig vooral op het Nederlandse eiland Texel.

Het verhaal gaat dat de oorspronkelijke narcis gevonden is in Griekenland, in de buurt van Thessaloniki. Deze narcis wordt ook wel ‘Narcissus Telamonius Plenus’ genoemd, wat weer verwijst naar ‘Telamon’, een persoonlijkheid uit de Griekse mythologie.

Narcis lente Koningstuin

Paleistuinen

'We planten, waar mogelijk, historische bol- en knolgewassen in de tuinen van het paleis. Zo laten we de tuinen er zo authentiek mogelijk uit zien. Daardoor dragen we ook bij aan de instandhouding van deze historische rassen en soorten', aldus tuinadviseur Willem Zieleman. Wanneer het weer mogelijk is om de tuinen te laten zien aan onze bezoekers is nog niet bekend, maar we delen deze ‘vroege vogel’ graag. Een Narcis met een mooi verhaal!

Tickets Webshop