donderdag 18 januari 2018

Prinses Margriet, gefeliciteerd!

Prinses Margriet wordt morgen, 19 januari 2018, 75 jaar. Een mooie aanleiding voor het uitlichten van een aantal feestelijke hoogtepunten uit het leven van de Prinses!

Gezinsfeest

De tante van Koning Willem-Alexander is een bijzonder lid van de Koninklijke Familie: zij is de enige Nederlandse prinses die in Canada is geboren. Ook was ze de eerste prinses die met een ‘gewone’ Nederlander trouwde. Op 10 januari 1967 trouwt Prinses Margriet met mr. Pieter van Vollenhoven in Den Haag. Na het huwelijk neemt het bruidspaar hun intrek in de oostelijke vleugel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar begint het gezinsleven. Hun eerste zoon, Prins Maurits, is geboren in 1968. Een jaar later krijgt hij er een broertje bij, Prins Bernhard.

prinses Margriet 75 jaar

Na de geboorte van Prins Pieter-Christiaan in 1972 wonen ze nog een aantal jaar op Paleis Het Loo voordat het gezin verhuist. De foto hiernaast, met hun drie zoontjes en drie husky’s, markeert de overgang naar een nieuwe fase in het gezin van de Prinses. Prins Floris maakt in 1975, als vierde prinsje, het gezin compleet.

Formeel feest

Als derde dochter van Koningin Juliana is Prinses Margriet vertrouwd met de diverse formele verplichtingen waaronder ook vele feestelijke: het te water laten van schepen, het openen van tentoonstellingen en het bijwonen van de Koninginnedagen. Op de foto rechts geeft zij acte de présence bij het staatsbezoek van de Belgische Koning Boudewijn en Koningin Fabiola in de tuinen van Paleis Het Loo (1993).

Staatsbezoek Boudewijn en Fabiola 13-05-1993 foto W Holbrügge

Dubbel feest!

Prins Pieter-Christiaan en Prins Floris kondigen beiden op 26 februari 2005 hun verloving. Ter gelegenheid van deze ‘dubbelverloving’ poseert de Prinses met haar gezin en de ouders van haar schoondochters Anita en Aimée.

Dubbele_verloving_Pieter_Christiaan_Floris_25-02-2005_DSC0031

Familiefeest!

Op 10 januari 2017 vieren Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven hun gouden huwelijk. Het volledige gezin, met een elftal aan kleinkinderen, poseert bij de gala-glasberline, de trouwkoets gebruikt in 1967. 

Familiefoto van Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven tgv hun 50-jarig huwelijksjubileum op 10 januari 2017. Foto RVD, Anko Stoffels
Tickets Webshop