blogS

Gesloten

In verband met het Coronavirus zijn de stallen en paleistuinen vooralsnog gesloten. Het paleis is gesloten tot medio 2021 vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Lente op Paleis Het Loo - fontein

Lente op Het Loo

01 april 2020

De natuur wacht op niemand. De Paleistuinen staan volop in bloei. Een bijzondere narcis in de Koningstuin is de ‘Vincent Sion’ uit 1620.
restauratie van Mary's bloemenmand

Restauratie Bloemenmandje Mary | VLOG

31 maart 2020

Het Delftsblauwe bloemenmandje van prinses Mary moest onlangs worden gerestaureerd. Kristin laat zien hoe deze klus wordt geklaard.
Tabitha-Barber-David-Taylor-en-Tim-Batchelor-Tate-Britain

Bruiklenen koerieren naar Londen | VLOG

07 februari 2020

Vlak voor de Brexit koeriert conservator Hanna schilderijen van Paleis Het Loo en Huys ten Donck 'van spijker tot spijker' naar Tate Britain. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat heeft ze in een vlog vastgelegd.
Schaal samengesteld uit scherven

Koninklijke scherven met een bijzonder verhaal

15 juli 2019

Tijdens staatsbanketten hoort er op een koninklijke eettafel een luxueus servies versierd met koninklijke symbolen, zoals een monogram, wapen of kroon. Maar hoe zag een ‘dagelijks’ servies er aan het hof uit en hoe ging er in de keuken aan toe?
Orde van de Kousenband

Garter Day – De Orde van de Kousenband

17 juni 2019

Diepblauwe mantels van fluweel gevoerd met witte zijde, hoge zwarte hoeden met witte struisvogelpluimen en fraai geëmailleerde ketens van goud... Het is Garter Day!
Kuipenwagen. Foto Paleis Het Loo

Alles uit de kas!

17 mei 2019

Na de IJsheiligen wisselt de paleistuin van decor: de bloembollen zijn uitgebloeid en worden ingewisseld voor de eenjarige planten die zijn opgekweekt in de kassen.
11-Sfinx (foto_Fred_Roest)

17e-eeuwse symboliek in de tuinen

26 april 2019

De 17e-eeuwse tuin stond symbool voor het paradijs op aarde, de volmaaktheid van de Goddelijke schepping. De perfecte symmetrie - een belangrijk element van de baroktuin - was de ultieme overwinning van de mens op de natuur.
Delftsblauwe Bloemenpagode van Paleis Het Loo

Delfts blauwe bloemenpagode On Tour

16 april 2019

Tijdens de vernieuwing en verbouwing gaat een deel van de collectie On Tour, zodat het publiek onze topstukken kan blijven bekijken. In het Rijksmuseum is op dit moment een topstuk van Paleis Het Loo te zien: een uitzonderlijke bloemenpagode waaraan veel te ontdekken valt!
koninklijke spoorlijn, salonrijtuig_Loo_juli_1911_RL52321

De Koningslijn, sporen uit het verleden

14 januari 2019

Onlangs is in Apeldoorn een klein stukje spoorlijn teruggebracht. Het ‘monument’ herinnert aan de Koningslijn, de spoorlijn die ooit naar Paleis Het Loo leidde.
Tickets Webshop