blogS

TUINEN EN STALLEN BINNENKORT OPEN

De tuinen & stallen gaan open zodra dit weer is toegestaan. Het paleis is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Reigning-Queens-blog

Beatrix: de mooiste koningin volgens Andy Warhol

30 januari 2021

De portretten van koningin Beatrix springen eruit. Volgens Warhol was zij: “the best looking one of the whole bunch!”
Johannes Lotijn, Bloemstilleven, (bovendeurstuk) ca. 1695 paleis Het Loo, T 72

Geschilderde bloemen

11 januari 2021

Een kunstenaar die veel bloemstillevens maakte was Johannes Lotyn (1618-1699). Hij werkte aan de plafondschildering van de Grote Zaal en schilderde meerdere bovendeurstukken; schilderijen die boven de deuren in het paleis hingen.
snuiftabakspot

Zeldzame snuiftabakspot

17 november 2020

Paleis Het Loo heeft een zeer zeldzame tabakspot (ca. 1825) van Delfts aardewerk verworven. Op de tabakspot is een afbeelding van ‘Het Witte Loo’ geschilderd naar een prent van J.B. Jobard.
uitgelicht-2020-11-data-plantencollectie

De plantencollectie

12 november 2020

In de winter wordt de database van de plantencollectie van Paleis Het Loo nagelopen en aangevuld. Renske en Francien zijn aan het werk in de Floriskas.
fb-2020-zomerdagen

Kleur en vorm in de paleistuin

24 september 2020

Sinds 2018 zien de paleistuinen er betreft invulling iets anders uit. De planten en bloemen zijn anders dan je van een barokke tuin verwacht.
Fruit in de paleistuinen

Fruitbomen in de tuinen

11 september 2020

De tuinen hebben in 1984 weer de barokke invulling gekregen. De landschapstuin kreeg weer de statige, symmetrische barokke vormen. Ook de fruitbomen werden weer geplant, zoals leibomen tegen de oude muren van de paleistuin. Tuinadviseur Willem vertelt over de noodzaak van fruitbomen in de Paleistuinen.
Delfts blauw citrus sinaasappel colonnades

Citrus in het zonnetje

27 augustus 2020

Martien Bouwmeester is een specialist op het gebied van citrus en vertelt bijzonderheden over de citrusbomen in de collectie van Paleis Het Loo.
bananen

Bananen in de Paleistuinen

13 augustus 2020

Een plant die van oorsprong niet in de paleistuin hoort. Toch weet deze plant zich goed staande te houden. Willem legt uit hoe dat komt en waarom de plant juist nu in de tuinen staan.
Zonnebloem paleis tuinen

Zonnebloemen met een verhaal

03 augustus 2020

Na de ramp van vlucht MH17, werden zonnebloemen het symbool van nationale rouw. De zonnebloemen in de paleistuin komen voort uit de zonnebloemen die in het veld stonden waar vlucht MH17 in 2014 is neergestort.
Tickets Webshop