Paleis Het Loo | Bezoekers met een beperking

Bezoekers met een beperking

Museum Paleis Het Loo doet haar uiterste best toegankelijk te zijn voor iedereen! Een 17e-eeuws gebouw heeft echter beperkingen. Wij adviseren u onderstaande informatie te lezen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en goed voorbereid kunt genieten van uw bezoek. Wij wensen u een prettig bezoek en suggesties ter verbetering van onze toegankelijkheid nemen wij graag ter harte!

uw bezoek

Goed om te weten

Klik op hetgeen voor u van toepassing is om meer informatie over uw bezoek aan Paleis Het Loo te lezen.

 

 

Informatiegids 

Voor Cover blauwbezoekers die gebruik maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel wordt een informatiegids uitgegeven met de toegankelijke route door het paleis, de stallen en tuinen. De route is ook geschikt voor bezoekers met een kinderwagen of buggy.

Deze informatiegids is te leen bij de kassa van Paleis Het Loo of de kaartcontrole voor het paleis. Wij verzoeken u de gids bij vertrek weer in te leveren op de daarvoor aangewezen plekken.

 

plattegrond_websitePlattegrond

Klik hier om alvast de plattegrond van Paleis Het Loo te bekijken.

 

 

 

  • Begeleiders van individuele bezoekers met een (lichamelijke) beperking betalen de reguliere entree. Gratis entree voor begeleiders van groepen uit zorginstellingen uitsluitend na aanmelding via info@paleishetloo.nl.
  • Paleis Het Loo biedt personenvervoer per pendel richting het paleis (max. 8 pers.).
    €1,- p.p. retour. Tickets verkrijgbaar bij de kassa.
  • Paleis Het Loo biedt op aanvraag rolstoelenvervoer per pendel richting het paleis (max. 1 rolstoel).
    €1,- p.p. retour. U kunt vervoer voor rolstoelen aanvragen via info@paleishetloo.nl
  • Hulphonden worden toegelaten.
  • Voor bezoekers die door een (lichamelijke) beperking  zijn aangewezen op de lift, is deelname aan een rondleiding, vanwege een andere routing, helaas niet mogelijk. Als alternatief bevelen wij u graag de audiotour langs de ingerichte vertrekken aan. Beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans (uitgifte tot 15.30 uur, duur 60 – 90 min.)
  • Met de Ongehinderd app kunt u toegankelijke locaties vinden, toevoegen en beoordelen. (Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland en heeft hiervoor deze gratis app ontwikkeld.)