rolstoel toegankelijkheid

TUINEN EN STALLEN BINNENKORT OPEN

De tuinen & stallen gaan open zodra dit weer is toegestaan. Het paleis is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

(Elektrische) Rolstoel

Paleis Het Loo doet er alles aan om ieders bezoek optimaal te laten verlopen. Onderstaand een aantal tips voor gebruikers van een (elektrische) rolstoel. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Wij horen het graag!

  • Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig op de algemene parkeerplaats aan de Amersfoortseweg (betaald parkeren). Het entreegebouw is toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet. Rolstoelen zijn vanwege corona-maatregelen momenteel niet te leen.
  • Paleis Het Loo biedt personenvervoer per pendel richting het paleis (max. 8 pers.). De opstap is direct na het entreegebouw (€ 1,- p.p. retour). De loopafstand van dit traject is ca. 10 minuten (500 m). Vanwege de corona-maatregelen is de pendel momenteel niet in gebruik.
  • De pendels vervoeren naast passagiers uitsluitend ingeklapte rolstoelen / rollators / buggy’s. Een pendel met rolstoellift rijdt alleen op aanvraag via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek).
  • Het Stallenplein is toegankelijk.
  • Het restaurant is toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet.
  • De tuinen zijn vanwege grindpaden lastig begaanbaar, maar loopplanken maken enkele niveaus wel toegankelijk. Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Groepen

Vanwege de beperkte capaciteit van de pendel naar de tuinen, is er een limiet aan het aantal rolstoelen/rollators dat tegelijkertijd de tuinen kan bezoeken.

Daarom vragen wij groepen rolstoelgebruikers om zich vooraf aan te melden via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek). Niet aangemelde groepen kunnen, in verband met de veiligheid, gevraagd worden te wachten.

Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling in het paleispark is tot en met 27 september geopend.

gratis app

Met de Ongehinderd app kunt u toegankelijke locaties vinden, toevoegen en beoordelen. (Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland en heeft hiervoor deze gratis app ontwikkeld.)

Tips & info

Advies: bezoek Paleis Het Loo buiten de vakantieperiodes en weekenden om.

De Zonnebloem is onze adviserende partner in de toegankelijkheid van Paleis Het Loo, maar ook uw ervaringen of suggesties zijn van harte welkom via info@paleishetloo.nl.

Tickets Webshop