tips voor uw

tips voor uw bezoek

Gesloten tot 14 november Gesloten tot 14 nov

Tijdelijk gesloten

Paleis Het Loo is t/m 13 november gesloten. Het Stallenplein gaat open voor Spirit of Winter en Winterpaleis Het Loo. Het paleis is vanwege de verbouwing tot medio 2021 gesloten. Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden.

Rolstoel / slecht ter been

Paleis Het Loo doet er alles aan om ieders bezoek optimaal te laten verlopen. Onderstaand een aantal tips voor gebruikers van een rollator of bezoekers die slecht ter been zijn. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Wij horen het graag!

  • Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig op de algemene parkeerplaats aan de Amersfoortseweg (betaald parkeren). Het entreegebouw is toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet. Rolstoelen zijn te leen in het entreegebouw (vooraf reserveren is helaas niet mogelijk). Er is geen officiële stalling voor rollators aanwezig.
  • Paleis Het Loo biedt personenvervoer per pendel richting het paleis (max. 8 pers.). De opstap is direct na het entreegebouw (€1,- p.p. retour). De loopafstand van dit traject is ca. 10 minuten (500 m). Let op er ligt hier klinkerbestrating.
  • De pendels vervoeren naast passagiers uitsluitend ingeklapte rolstoelen / rollators / buggy’s. De pendel met rolstoellift rijdt alleen op aanvraag via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek).
  • Het Stallenplein is toegankelijk.
  • Beide restaurants zijn toegankelijk en beschikken over een invalidentoilet. Er is geen officiële stalling voor rollators aanwezig.
  • De tuinen zijn vanwege grindpaden lastig begaanbaar, maar loopplanken maken enkele niveaus wel toegankelijk. Er is geen invalidentoilet aanwezig.
 

Groepen

Vanwege de beperkte capaciteit van de pendel naar de tuinen, is er een limiet aan het aantal rolstoelen/rollators dat tegelijkertijd de tuinen kan bezoeken.

Daarom vragen wij groepen rolstoelgebruikers om zich vooraf aan te melden via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek). Niet aangemelde groepen kunnen, in verband met de veiligheid, gevraagd worden te wachten.

Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling in het paleispark toegankelijk, maar niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator.

gratis app

Met de Ongehinderd app kunt u toegankelijke locaties vinden, toevoegen en beoordelen. (Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland en heeft hiervoor deze gratis app ontwikkeld.)

Tips & info

Advies: bezoek Paleis Het Loo buiten de vakantieperiodes en weekenden om.

De Zonnebloem is onze adviserende partner in de toegankelijkheid van Paleis Het Loo, maar ook uw ervaringen of suggesties zijn van harte welkom via info@paleishetloo.nl.

rollator / slecht ter beenRollator / Gehbehinderung
Tickets Webshop