Toegankelijkheid

Gesloten

In verband met het Coronavirus zijn de stallen en paleistuinen vooralsnog gesloten. Het paleis is gesloten tot medio 2021 vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Toegankelijkheid

We doen ons uiterste best om toegankelijk te zijn voor iedereen. Echter, vanwege de Vernieuwing & Verbouwing is de toegankelijkheid van het museum verminderd. Wij adviseren om onderstaande informatie te lezen, zodat je goed voorbereid kunt genieten van je bezoek en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij wensen je een prettig bezoek!

Praktische informatie

Het Stallenplein en het restaurant is goed toegankelijk. Het paleisdak is vanwege niveauverschillen op het dak niet toegankelijk voor wandelwagens, rolstoelen, rollators of scootmobiels. De tuinen zijn vanwege grindpaden lastig begaanbaar, de verschillende niveaus zijn wel bereikbaar d.m.v. loopplanken.

Pendelbus
De tuinen zijn voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking toegankelijk met de pendelbus, mits zelf overstappen mogelijk is. De rolstoel gaat dan opgeklapt mee. Mensen met een scootmobiel of (elektrische) rolstoel die niet kunnen overstappen worden naar de tuinen begeleid door een medewerker. Informeer hiernaar bij de kassa.

Goed om te weten

  • Begeleiders van individuele bezoekers met een (lichamelijke) beperking betalen de reguliere entree. Gratis entree voor begeleiders van groepen uit zorginstellingen uitsluitend na aanmelding via info@paleishetloo.nl.
  • Vanaf het Stallenplein rijdt een pendel naar het paleis en de tuinen (dagkaart € 1,- p.p.). Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa en de chauffeur.
  • De pendel vervoert ook ingeklapte rolstoelen, rollators en buggy’s. Een pendel met rolstoellift rijdt op aanvraag via info@paleishetloo.nl.
    € 1,- p.p. voor een dagticket. Je kunt vervoer voor rolstoelen aanvragen via info@paleishetloo.nl
  • Hulphonden worden toegelaten.

Uw bezoek

Lees meer informatie over je bezoek aan Paleis Het Loo:

*Als tegemoetkoming voor de beperkte toegankelijkheid krijgen rolstoelgebruikers gratis entree.

Tips?

De Zonnebloem is adviserend partner in de toegankelijkheid van Paleis Het Loo, maar ook jouw ervaringen of suggesties zijn van harte welkom via info@paleishetloo.nl.

Zien & doen

Dieren van Oranje stallen

Dieren van Oranje

2 juni - 30 september

Van schoothondje tot olifant… In ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, films, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
Rode sculptuur Libeskind

The Garden of Earthly Worries

2 juni - 30 september

‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind.
Kinderatelier op Paleis Het Loo_Foto Petra Groeneboom

Kinderatelier

2 juni - 30 september

Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect!
Tickets