tips

tips & informatie

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

Toegankelijkheid

Museum Paleis Het Loo doet haar uiterste best toegankelijk te zijn voor iedereen. Echter, vanwege de Vernieuwing & Verbouwing is de toegankelijkheid van het museum de komende jaren verminderd. Wij adviseren u onderstaande informatie te lezen, zodat u goed voorbereid kunt genieten van uw bezoek en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij wensen u een prettig bezoek en suggesties ter verbetering van onze toegankelijkheid nemen wij graag ter harte!

wat kunt u bezoeken?

De tuinen van Paleis Het Loo zijn voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking uitsluitend toegankelijk met de pendelbus met rolstoellift, met uitzondering van de Koningstuin (grenzend aan het terras van restaurant Balzaal). Vanwege de beperkte capaciteit van de pendel kan het gebeuren dat u even moet wachten voordat u met de pendelbus naar de tuinen kunt. Het stallencomplex en de restaurants zijn goed toegankelijk. De tuinen zijn vanwege grindpaden lastig begaanbaar. Loopplanken maken de verschillende niveaus wel bereikbaar. Het uitkijkpunt vanaf het paleisdak is vanwege niveauverschillen op het dak niet toegankelijk.

Goed om te weten

  • Begeleiders van individuele bezoekers met een (lichamelijke) beperking betalen de reguliere entree. Gratis entree voor begeleiders van groepen uit zorginstellingen uitsluitend na aanmelding via info@paleishetloo.nl.
  • Vanaf het Stallenplein rijdt een pendel naar het paleis en de tuinen (dagkaart € 1,- p.p.). Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa en de chauffeur.
  • De pendel vervoert ook ingeklapte rolstoelen, rollators en buggy’s. Een pendel met rolstoellift rijdt op aanvraag via info@paleishetloo.nl.
    € 1,- p.p. voor een dagticket. U kunt vervoer voor rolstoelen aanvragen via info@paleishetloo.nl
  • Hulphonden worden toegelaten.

Uw bezoek

Klik op hetgeen voor u van toepassing is om meer informatie over uw bezoek aan Paleis Het Loo te lezen.

*Als tegemoetkoming voor de beperkte toegankelijkheid ontvangen rolstoelgebruikers gratis entree.

Heeft u tips?

De Zonnebloem is adviserend partner in de toegankelijkheid van Paleis Het Loo, maar ook uw ervaringen of suggesties zijn van harte welkom via info@paleishetloo.nl.

Tickets Webshop