Nederlandse Gebarentaal

TUINEN EN STALLEN OPEN

De tuinen & het Stallenplein zijn open! Het paleis is gesloten. CORONA MAATREGELEN

Voor iedereen

Paleis Het Loo is een plek voor iedereen. Dit seizoen worden diverse activiteiten getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het is niet nodig om te reserveren voor de tolk, een entreeticket is voldoende.

KOOP TICKETS
NGT_Nederlandse Gebarentolk op Paleis Het Loo_WELKOM

Vertelpodia

Laatste zaterdag van de maand
Er wordt getolkt in Nederlandse Gebarentaal bij de vertelpodia in de tuinen en bij de stallen. Met leuke weetjes en mooie verhalen op 29 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus en 25 september.

hier gaat het om...

"Voor het eerst kon ik tijdens een dagje uit gewoon moeder zijn in plaats van tolk", aldus een bezoeker van de Prinsen- & Prinsessendagen in 2020. Wat een mooi compliment!

Prinsen & Prinsessendagen

Drie donderdagen
Op 5, 12 en 19 augustus 2021 worden de voorstellingen tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen getolkt in Nederlandse Gebarentaal.

Alle video’s ondertiteld

We hebben een reeks video’s gemaakt. Ze zijn allemaal ondertiteld. Met allerlei leuke informatie over het paleis, de stallen en de tuinen. Maar ook over de bewoners van het paleis. Abonneer je op ons Youtubekanaal.

Hans Schuite

Hans Schuite

Hans Schuite is textielrestaurator bij Paleis Het Loo. Hans is doof en werkt al jaren samen met Sebastiaan Boogaard, die vaak tolkt voor Paleis Het Loo. Zij investeren veel tijd in het toegankelijker maken (en houden) van Paleis Het Loo voor doven en slechthorenden.

Getolkt

Onderstaande evenementen zijn getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige activiteiten.

Zonnebloem paleis tuinen

Tuinweekend

In het Tuinweekend werden op zaterdag 5 september 2020 de verhalen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Het thema van de tuinverhalen was Planten van Herinnering; de hele dag werden in de tuin verhalen verteld over planten die herinneringen en nostalgie oproepen.

Zomer 2020

Shows getolkt
In 2020 zijn de shows tijdens een aantal Prinsen- & Prinsessendagen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Ook dit jaar zijn er drie donderdagen dat er een tolk aanwezig is.
Tickets Webshop