kristin duysterS

Foto: Roy Beusker

Kristin Duysters

Kristin Duysters werkt sinds 1 september 2016 als conservator Keramiek & Glas op Paleis Het Loo. Hiervoor is zij als afgestudeerd kunsthistorica aan de Universiteit van Leiden verbonden geweest als conservator kunstnijverheid aan Museum Arnhem en het Erfgoedcentrum Rozet. Ook werkte ze voor het Zeeuws Museum, Amsterdam Museum, de Beurs van Berlage en Stichting Gelders Erfgoed. Zij schreef verschillende publicaties over keramiek, glas en zilver. Kristin is op Paleis Het Loo verantwoordelijk voor de deelcollecties keramiek en glas, waaronder Delfts aardewerk, oosters en Europees porselein, serviezen en bloem- en tuinvazen én de jaarlijks gedekte tafels met Kerst.

Berichten door Kristin Duysters

Winterpaleis Het Loo 2016_Nieuwe eetzaal

Confituren op Delfts aardewerk

20 augustus 2021

Fruit uit de tuinen van Paleis Het Loo werd vroeger door adellijke dames verwerkt tot confituren en gepresenteerd op Delfts aardewerk.
De cilinderpiano van Wilhelmina

Cilinderpiano van Wilhelmina

08 juli 2021

Als Wilhelmina haar secretaris met zijn gezin op theevisite kreeg, liet ze haar cilinderpiano van zolder halen om de kinderen te vermaken met muziek.
snuiftabakspot

Zeldzame snuiftabakspot

17 november 2020

Paleis Het Loo heeft een zeer zeldzame tabakspot (ca. 1825) van Delfts aardewerk verworven. Op de tabakspot is een afbeelding van ‘Het Witte Loo’ geschilderd naar een prent van J.B. Jobard.
Tuinvaas gemaakt naar vaas slot Favorite, Rastatt, Koninklijke Tichelaar Makkum, 2016. Foto Paleis Het Loo

Tuinvazen

09 juli 2020

De tuinvazen van Delfts aardewerk waren statussymbolen. Ze maakten deel uit van de hofcultuur van de Oranje-Nassaus.
Speuren naar Delfts aardewerk

Speuren naar aardewerk | VLOG

07 juli 2020

Hoe toon je 17e-eeuws aardewerk aan publiek, als het origineel kapot of zelfs zoek is? Conservator Kristin vertelt hoe dit in zijn werk gaat in deze video.
Paardenklokje

Paardenklokje

10 juni 2020

Prinses Juliana zette het favoriete paardenklokje van haar vader op haar eigen kamer. Zo bleef de herinnering aan haar vader dichtbij haar.
uitgelicht Japanse offerschaal Paleis Het loo

Onderzoek Japanse offerschaal | VLOG

12 mei 2020

Er zijn bijzondere ontdekkingen gedaan tijdens het onderzoek naar de Japanse offerschaal. Kristin geeft een kijkje achter de schermen en laat zien waar de schaal op dit moment wordt gerestaureerd.
restauratie van Mary's bloemenmand

Restauratie Bloemenmandje Mary | VLOG

31 maart 2020

Het Delftsblauwe bloemenmandje van prinses Mary moest onlangs worden gerestaureerd. Kristin laat zien hoe deze klus wordt geklaard.
Schaal samengesteld uit scherven

Koninklijke scherven met een bijzonder verhaal

15 juli 2019

Tijdens staatsbanketten hoort er op een koninklijke eettafel een luxueus servies versierd met koninklijke symbolen, zoals een monogram, wapen of kroon. Maar hoe zag een ‘dagelijks’ servies er aan het hof uit en hoe ging er in de keuken aan toe?
Delftsblauwe Bloemenpagode van Paleis Het Loo

Delfts blauwe bloemenpagode On Tour

16 april 2019

Tijdens de vernieuwing en verbouwing gaat een deel van de collectie On Tour, zodat het publiek onze topstukken kan blijven bekijken. In het Rijksmuseum is op dit moment een topstuk van Paleis Het Loo te zien: een uitzonderlijke bloemenpagode waaraan veel te ontdekken valt!
1_nieuw gevonden scherf

Een bijzondere vondst: scherf van een 17e-eeuwse tuinvaas

31 mei 2018

Onlangs is een scherf van een 17e-eeuwse tuinvaas gevonden. Deze scherf kwam tevoorschijn bij werkzaamheden voor de renovatie en nieuwbouw van Paleis Het Loo langs de zuidzijde van de Koningslaan bij de Oostvleugel van het paleis.
Porselein huwerlijksservies

Huwelijksservies van prinses Louise

25 oktober 2017

Onlangs heeft Paleis Het Loo twee borden en twee schalen met prachtig beschilderde bloemen aangekocht uit het huwelijksservies van Prinses Louise van Pruisen en Prins Frederik van Oranje-Nassau, de jongere broer van Koning Willem II.
1b Winterpaleis Het Loo 2016_Anna Paulowna tafel in Audientiezaal 042

Kristal & Damast

27 december 2016

Conservator Keramiek en Glas Kristin Duysters vertelt over het voorbereiden van de gedekte tafels voor de kerstperiode op Paleis Het Loo. Het paleis heeft een enorme metamorfose ondergaan waarbij veel kerstgroen en kerstbomen de vertrekken sieren en verlichten.
Tickets Webshop