Johan de Haan

Johan de Haan hoofdconservator

Johan de Haan

Hoofdconservator – Johan de Haan studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2005 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op zijn proefschrift ‘Hier ziet men uit Paleizen.’ Het Groninger interieur in de zeventiende en de achttiende eeuw. Hij werkte als monumentenadviseur voor Het Oversticht in Zwolle en was van 2008 tot 2017 senior adviseur monumentenbeleid bij het Atelier Rijksbouwmeester in Den Haag. Daarnaast was hij tot 2011 actief als universitair docent aan de Radboud Universiteit, waar hij in 2013 een aanstelling kreeg als bijzonder hoogleraar Toegepaste Kunsten en Kunstnijverheid vanwege de Ottema-Kingma Stichting. Vanaf april 2017 is hij als hoofdconservator verbonden aan Paleis Het Loo.

Johan in de media

Berichten door Johan de Haan

Jan van Dijk blog

Restaureren op zaal

12 november 2018

Schilderijen worden op Paleis Het Loo al eeuwen ter plaatse gerestaureerd. 250 jaar geleden kwam Jan van Dijk naar Apeldoorn voor een grote restauratieklus.
Afb3 – Westvleugel ontwerp – detail

18e-eeuws ontwerp voor Het Loo ontdekt

08 januari 2018

Op 8 januari 2018 sluit het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de deuren. Toepasselijk is dat juist in deze periode een onbekend 18e-eeuws ontwerp is ontdekt voor de Westvleugel van het Paleis.
Tickets Webshop