schilderijengalerij Paleis Het Loo

hanna klarenbeeK

Ontspannen op royale afstand

De stallen en Paleistuinen zijn open. Het paleis en het dak zijn gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Hanna Klarenbeek

Hanna Klarenbeek

Hanna Klarenbeek (1981) is sinds 2015 conservator op Paleis Het Loo. Ze studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht (2004) en promoveerde in 2012 bij dezelfde universiteit op het onderzoek Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913. Als gastconservator verzorgde zij dat jaar voor Paleis Het Loo en De Mesdag Collectie de dubbeltentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ waarop de kunstbeoefening door vrouwen in de negentiende eeuw uit liefhebberij en als beroep centraal stond.  Zij was eerder werkzaam voor het RKD – Instituut voor Nederlandse Kunstgeschiedenis, het voormalig Instituut Collectie Nederland (ICN) en was als docent Kunstgeschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Hanna in de media

Berichten door Hanna Klarenbeek

Tabitha-Barber-David-Taylor-en-Tim-Batchelor-Tate-Britain

Bruiklenen koerieren naar Londen | VLOG

07 februari 2020

Vlak voor de Brexit koeriert conservator Hanna schilderijen van Paleis Het Loo en Huys ten Donck 'van spijker tot spijker' naar Tate Britain. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat heeft ze in een vlog vastgelegd.
Vivat Rex, 1689, Elias van den Broeck. Foto Paleis Het Loo (klein)

Leve de koning! Schilderij ‘Vivat Rex’ aangekocht

17 oktober 2017

Sinds kort is in de Schilderijengalerij van Paleis Het Loo een nieuwe aanwinst te zien: het schilderij ‘Vivat Rex’. Dit lijkt een alledaags stilleven te zijn, maar zit boordevol Oranje-symboliek.
Tickets Webshop