hanna klarenbeeK

hanna klarenbeeK

Vandaag geopend Vandaag geopend

Open: Winterpaleis Het Loo

Tot en met 6 januari is het Stallenplein open als Winterpaleis Het Loo. Het paleis en de tuinen zijn gesloten. Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Vanaf april weer BuitenGewoon Open!

Hanna Klarenbeek

Hanna Klarenbeek

Hanna Klarenbeek (1981) is sinds 2015 conservator op Paleis Het Loo. Ze studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht (2004) en promoveerde in 2012 bij dezelfde universiteit op het onderzoek Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913. Als gastconservator verzorgde zij dat jaar voor Paleis Het Loo en De Mesdag Collectie de dubbeltentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ waarop de kunstbeoefening door vrouwen in de negentiende eeuw uit liefhebberij en als beroep centraal stond.  Zij was eerder werkzaam voor het RKD – Instituut voor Nederlandse Kunstgeschiedenis, het voormalig Instituut Collectie Nederland (ICN) en was als docent Kunstgeschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Hanna in de media

Berichten door Hanna Klarenbeek

Leve de koning! Schilderij ‘Vivat Rex’ aangekocht

Leve de koning! Schilderij ‘Vivat Rex’ aangekocht

17 oktober 2017

Sinds kort is in de Schilderijengalerij van Paleis Het Loo een nieuwe aanwinst te zien: het schilderij ‘Vivat Rex’. Dit lijkt een alledaags stilleven te zijn, maar zit boordevol Oranje-symboliek.
Tickets Webshop