schilderijengalerij Paleis Het Loo

hanna klarenbeeK

Hanna Klarenbeek - conservator Paleis Het Loo

Hanna Klarenbeek

Hanna Klarenbeek (1981) is sinds 2015 conservator op Paleis Het Loo. Ze studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht (2004) en promoveerde in 2012 bij dezelfde universiteit op het onderzoek Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913. Als gastconservator verzorgde zij dat jaar voor Paleis Het Loo en De Mesdag Collectie de dubbeltentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ waarop de kunstbeoefening door vrouwen in de negentiende eeuw uit liefhebberij en als beroep centraal stond.  Zij was eerder werkzaam voor het RKD – Instituut voor Nederlandse Kunstgeschiedenis, het voormalig Instituut Collectie Nederland (ICN) en was als docent Kunstgeschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Hanna in de media

Berichten door Hanna Klarenbeek

Restauratie schildering Staatsietrap door SRAL

Restauratie van de schildering bij de Staatsietrap

29 september 2020

De schildering bij de Staatsietrap van Paleis Het Loo is met ruim 550 m² het op één na grootste schilderij van Nederland. Dit indrukwekkende kunstwerk wordt op dit moment gerestaureerd.
Ondertussen op Het Loo Hanna vertelt over Wilhelmina als schilder

Wilhelmina als schilder

23 juli 2020

Wilhelmina hield erg van schilderen en had een speciaal wagentje dat door het personeel van Paleis Het Loo is gebouwd.
Tabitha-Barber-David-Taylor-en-Tim-Batchelor-Tate-Britain

Bruiklenen koerieren naar Londen | VLOG

07 februari 2020

Vlak voor de Brexit koeriert conservator Hanna schilderijen van Paleis Het Loo en Huys ten Donck 'van spijker tot spijker' naar Tate Britain. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat heeft ze in een vlog vastgelegd.
Vivat Rex, 1689, Elias van den Broeck. Foto Paleis Het Loo (klein)

Leve de koning! Schilderij ‘Vivat Rex’ aangekocht

17 oktober 2017

Sinds kort is in de Schilderijengalerij van Paleis Het Loo een nieuwe aanwinst te zien: het schilderij ‘Vivat Rex’. Dit lijkt een alledaags stilleven te zijn, maar zit boordevol Oranje-symboliek.
Tickets Webshop