Donny Tijssen Depotbeheerder

donny tijsseN

Donny's Depotverhalen

Donny Tijssen

Donny Tijssen (1975) studeerde in 2001 af aan de Reinwardt Academie in de afstudeerrichting Beheer & Behoud, tegenwoordig collectiemanagement. Na zijn studie werkte hij als collectiemedewerker bij het Anatomisch Museum Leiden, het Universiteitsmuseum Utrecht en het Wereldmuseum Rotterdam. Sinds 2010 werkt hij bij Paleis Het Loo, waar hij het depotbeheer voor zijn rekening neemt. Naast de praktische zaken als behoud van de collectie achter de schermen is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en totstandkoming van het nieuwe externe depot van het paleis.

Berichten door Donny Tijssen

Fotolijst banjo 2

Fotolijst

05 juni 2019

Van alle fotolijsten in onze collectie is deze wel het meest bijzonder. Het heeft de vorm van een banjo op ware grootte. Lees meer in dit Depotverhaal!
bijzettafel salon Koningin Emma

Bijzettafel

24 april 2019

Deze bijzettafel, afkomstig uit de salon van Koningin Emma in Paleis Noordeinde, laat zien dat de natuur in paleizen meer en meer gewaardeerd werd.
Uitgelichte-afbeelding-bierpul

Bierpul

07 maart 2019

Liefde, muziek en een biertje, in mijn ogen een heerlijke combinatie. In deze lekker grote bierpul komt dit alles tezamen. Deze pul is een herinnering aan een reis van de familie zelf, wat het een bijzonder object maakt.
uitgelicht-invalidenstoel

Invalidenstoel

06 februari 2019

Deze rolstoel werd op Paleis Het Loo gebruikt om gasten die slecht ter been waren naar vertrekken te brengen.
Depotverhalen Toverlantaarn

Toverlantaarn

10 januari 2019

De toverlantaarn, de voorloper van de diaprojector, was leerzaam speelgoed. Op Paleis Het Loo werden voorstellingen gegeven met de toverlantaarn.
Tickets Webshop