Paleis Het Loo | Prinse(sse)ndagen

Prinse(sse)ndagen

t/m 16 augustus 2017

Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Dit jaar op de dinsdagen én woensdagen! Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon.

Dit jaar op dinsdag én woensdag in de zomer: 25 en 26 juli, 1 en 2 augustus, 8 en 9 augustus, 15 en 16 augustus.

Vol programma

Het paleis, de tuinen en stallen vormen speciaal voor kinderen het sprookjesachtige decor op de Prinsen- en Prinsessendagen. Een boordevol programma met allerlei gezellige activiteiten, leuk voor meisjes én jongens!

De theatervoorstelling ´Een prinses wordt een ridder´ en een goochelaar met ‘magische’ kunsten zijn in de paleistuinen te vinden. Kinderen leren alles over het echte prinses zijn in de etiquette-les en bij het pijl- & boogschieten of croquet ontdekken de prinsen hun talenten! Ze ontmoeten het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en nemen plaats op een koninklijke troon.

Souza Happy Fantasy blackSouza verzorgt dit jaar het schminken van de prinsen en prinsessen!

Aanmelden is niet nodig. De tickets inclusief toeslag zijn ook online te bestellen. Dan hoeft u op de dag zelf niet eerst langs de kassa. Jullie route alvast uitstippelen? Bekijk hier de plattegrond!

Prijzen

Voor de activiteiten geldt een toeslag van € 2,50 per kind in combinatie met een geldig entreebewijs. Ook is het mogelijk een koetsrit te maken of een kinderaudiotour te volgen. Voor volwassenen gelden de reguliere entreeprijzen. Verkleed komen mag, maar hoeft niet! Aanmelden niet nodig.

Volwassene€ 14,50
Volwassene online€ 14,00
4 t/m 12 jaar, inclusief toeslag€ 7,50
toeslag Prinsessendag*€ 2,50
Gezinskaart, inclusief toeslag
(2 volw + max. 4 kinderen t/m 12 jaar)
€ 45,00
Ritje met koets (niet online verkrijgbaar)€ 1,00
Kinderaudiotour (niet online verkrijgbaar)€ 3,00

* Kinderen met een museumkaart of tot en met 3 jr (die mee willen doen aan de activiteiten) betalen alleen de toeslag. Het ‘toeslagkaartje’ kan online worden besteld en betaald. Neem wel op de dag zelf ook de museumkaart mee!
* Verblijft u op een vakantiepark in Hoenderloo? Dan kunt u met de bus van de VisitVeluwe Express voordelig en snel naar Paleis Het Loo.

knop

Vorstelijk eten & drinken

Ook in de restaurants worden de gasten als vorsten behandeld. De Balzaal wordt gerund door een heuse lakei, hij voert streng deurbeleid en enkel ware prinsen en prinsessen worden toegelaten. Bij het betreden van de Balzaal worden ze vorstelijk aangekondigd, waarna ze naar hun tafel gebracht worden om te genieten van een speciaal prinse(sse)ntaartje of een gerecht van de kindermenukaart.

Een extra feestelijk onthaal krijgen de kinderen bij de high tea in de Koningin Wilhelminazaal. Ze worden verwelkomd met een glas kinderchampagne en de hapjes zoals het prinse(sse)ntaartje ontbreken uiteraard niet! De high tea voor kinderen is online te reserveren.

picknicken

Nieuw deze zomer: picknicken in de paleistuinen. Reserveer online de rijkelijk gevulde picknickmand met hartige en zoete lekkernijen. Er is ook een assortiment voor kinderen om het dagje uit met de prinsen en prinsessen helemaal compleet te maken!

 

nog meer te doen en zien!

In de zomer is er nog veel meer te doen op Paleis Het Loo! Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen kunnen kinderen ook aan de slag in het Kinder-atelier of even lekker spelen in ‘Speelpaleis Het Loo’. Voor een overzicht van alle kinderactiviteiten op Paleis Het Loo, zie Dagje uit met kinderen.

Filmopnames
Dinsdag 15 augustus worden er opnames gemaakt tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen. Wilt u liever niet in beeld? Geef dit dan even aan bij het filmteam.

 • Met een koets aankomen op het paleis!
  Van croquet tot pijl- en boogschieten!
  Neem plaats op de troon...
  Magie in de tuinen
 • Koninklijk bellen blazen
  Ontmoet het Koningspaar
  Leuk voor Prinsen ...
  en leuk voor Prinsessen!
Met een koets aankomen op het paleis!
foto vergroten
Van croquet tot pijl- en boogschieten!
foto vergroten
Neem plaats op de troon...
foto vergroten
Magie in de tuinen
foto vergroten
Koninklijk bellen blazen
foto vergroten
Ontmoet het Koningspaar
foto vergroten
Leuk voor Prinsen ...
foto vergroten
en leuk voor Prinsessen!
foto vergroten