Paleis Het Loo | Dromen op Paleis Het Loo

Dromen op Paleis Het Loo

Tot en met 27 oktober 2013

Op donderdag 5 september 2013 ontving Koning Willem-Alexander het eerste exemplaar van het Droomboek op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Vanaf dat moment is het boek gratis beschikbaar voor ieder huishouden in ons Koninkrijk. In het Droomboek zijn ruim 300 verrassende en inspirerende dromen voor Nederland en de Caribische gebieden gebundeld. Het boek heeft als titel Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning. Ruim 120 van de dromen uit het boek worden in de buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’ in beeld gebracht.

Ter inspiratie van elkaar en de nieuwe Koning riep Het Nationaal Comité Inhuldiging in april Nederlanders en inwoners van het Caribisch gebied op om hun toekomstdromen voor ons Koninkrijk te delen op www.deeljouwdroom.nl. Uit de ruim 6.500 ingezonden dromen heeft een jury van zestien Bekende Nederlanders er meer dan 300 geselecteerd voor publicatie in het Droomboek. Het boek bestaat uit ambities en dromen in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen.

 

Downloaden of ophalen bij de boekhandel

Iedereen kan vanaf 5 september 16.00 uur de digitale versie van het boek gratis downloaden op www.mijndroomvooronsland.nl. Vanaf 18.00 uur is het boek die dag ook in gedrukte versie gratis beschikbaar voor ieder huishouden in Nederland dat daar prijs op stelt (één boek per huishouden). Alle Nederlandse huishoudens ontvangen hiervoor vanaf eind augustus een waardebon per post. Daarmee kan men het boek bij de boekhandel ophalen.

 

 

Dromen op Paleis Het Loo;

wandel door de dromen voor de Koning

Van 6 september tot en met 27 oktober is een selectie van de mooiste en meest originele dromen te bekijken in de buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’.

 

Op de monumentale Stallenlaan – van stallen naar het paleis – opent het boek zich als het ware voor de bezoeker. Al kijkend en lezend loopt het publiek onder metershoge vlaggenpoorten door, waarop ruim 120 dromen uit het boek zijn afgebeeld in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen. De bezoeker maakt kennis met de droominzenders en leert over de inspiratie achter de ingezonden dromen. In het entreegebouw is een speciale leestafel ingericht waar bezoekers het boek kunnen inkijken en meer informatie kunnen vinden over het Droomboek.

 

De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor publiek.

Share Button