75 jaar bevrijdinG

Nieuwsberichten over Paleis Het Loo en de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hier meer informatie over 75 jaar bevrijding & Het Loo.

gedenkplaat_bombardement_hoekpaviljoen_stallencomplex_Paleis_Het_Loo

Fotorondleiding Stallenplein

24 april 2020

Emma en Christa blikken terug op de rol die Paleis Het Loo speelde in de Tweede Wereldoorlog d.m.v. een digitale 'fotorondleiding' over het Stallenplein.
herinneringsbollen geplaatst bij het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument

Bloembollen naar Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument

15 april 2020

De herinneringsbollen, geplant voor het themajaar 75 jaar Vrijheid, hebben een nieuwe bestemming gekregen. De potten met herinneringsbollen zijn geplaatst bij het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument 'De man met Twee Hoeden'.
Don White tulpen

Bloembollen voor 75 jaar vrijheid

14 november 2019

Komend voorjaar zijn er op Paleis Het Loo prachtige bloemen te zien die een link hebben met de viering van 75 jaar vrijheid.
Gedenking-Daltonschool-Ichtus-monument

Herdenking bombardement 1944

04 november 2019

De Apeldoornse PC Daltonschool Ichthuser brengt jaarlijks een bezoek aan het door hen geadopteerde monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het bombardement op 4 november 1944.
Canadese Esdoorn op transport

Canadese Esdoorn naar Engeland

08 oktober 2019

Een bijzondere Esdoorn gaat vandaag op transport naar een militaire begraafplaats in Engeland. De boom is een nakomeling van de Maple Leafs die Prinses Juliana in 1946 schonk aan haar moeder Koningin Wilhelmina.
Prinses Margriet overhandigt tulpenbollen aan Canadese veteraan

TULPENBOLLEN VOOR CANADESE VETERAAN

04 september 2019

Op 2 september overhandigde Prinses Margriet bij Paleis Het Loo ‘Liberation75’ tulpenbollen aan de Canadese veteraan Don White. De overhandiging stond symbool voor 100.000 tulpenbollen die Nederland schenkt aan Canada, 75 jaar na de bevrijding van Nederland door de geallieerden. In totaal worden 1,1 miljoen ‘Liberation75’ tulpenbollen geplant in Canada, als dankbaarheid voor het gelijke...
Tickets Webshop